DSÖ'den Koronavirüs Mutasyonu Açıklaması: Kimse Güvende Değil

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ülkelerindeki kovid-19 salgınıyla ilgili "Endişe verici durum" değerlendirmesini yaparak, liderlerin daha fazla önlem alması gerektiğini bildirdi.

DSÖ'den Koronavirüs Mutasyonu Açıklaması: Kimse Güvende Değil

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa'da mutasyon sonrasında artan vakalarla ilgili bölge ülkelerine uyarıda bulundu. Mevcut durumun salgının seyrinde dönüm noktası olduğunu belirten Kluge, Avrupa'nın endişe verici durum karşısında daha fazlasını yapma konusunda harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Kluge, ilk kez  İngiltere'de tespit edilen ve daha bulaşıcı olduğu vurgulanan yeni türün 22 Avrupa ülkesinde görüldüğünü kaydederek, "Bu endişe verici duruma karşı kısa bir süre için yaptığımızdan daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Covid-19'un yayılımını azaltmak, Covid-19 servislerini rahatlatmak ve hayat kurtarmak için hepimizin bildiği temel tedbirlerdi, daha fazla uygulamamız gerekiyor" diye konuştu. WHO Avrupa Direktörü Hans Kluge, maske, toplu alanlardan uzak durma, sosyal mesafe kurallarına uyum, el yıkama ve yeterli test yaptırmanın büyük öneme sahip olduğunun altını çizerek, "Herkes güvende olana kadar kimse güvende değildir" dedi.