DSÖ'den Flaş Koronavirüs Açıklaması: Çok Daha Kötüye Gidiyor...

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüse ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DSÖ'den Flaş Koronavirüs Açıklaması: Çok Daha Kötüye Gidiyor...

Salgının başlangıcından itibaren 6 ayın geride kaldığını söyleyen Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa ülkelerinde salgının daha olumlu seyir almasına rağmen dünyada koronavirüs salgınının çok daha kötü bir hale geldiğini söyledi. Pandemi sürecinde tek bir ülkede dahi görülen virüsün bir çok ülkeye kolaylıkla yayılabileceği, bu yüzden tüm dünyada pandeminin kontrol altına alınmadan hiç bir zaman rehavete kapılmamak gerektiğini söyleyen DSÖ Genel Deirektörü, "“Salgının başlamasından beri 6 ay geçti. Şu an ülkelerin önlemlerini kaldırmak için uygun bir zaman değil." diye konuştu. 24 saat içerisinde 136 binden fazla yeni vaka tespit edildiğini, bu vakaların 4'te 1'inin Güney Asya ve Amerika kıtalarında belirlendiğini hatırlatan Ghebreyesus,"Avrupa’da durum iyileşse de küresel olarak çok daha kötü bir hal alıyor” diye konuştu.

UZUN SÜRE ÖNLEM ALMAYAN BREZİLYA VE MEKSİKA'DA KAN DONDURAN TABLO...

Kuzey Amerika ülkelerinden Meksika'da tablo günden güne çok daha kötü duruma gelirken, Brezilya'da popülist lider Bolsonaro'nun ülkeyi uçuruma sürüklediği tartışılıyor. Dünyada yüz binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsün basit bir grip olduğunu savunan ve her fırsatta insanları birlikte hareket etmeye çağıran Bolsonaro'yla çalışmak istemeyen Sağlık Bakanları'nın bir bir istifa ettiği ve görev değiştirdiği görülürken, ülke kısa süre içerisinde 710 bin vaka ve 37 bin ölü ile koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerde en üst sıralara geldi. Meksika'da ise bugüne kadar 344 bin 375 kovid-19 testi yapıldığı  test yapılanlardan 120 bininde koronavirüs tespit edildiği, kısa sürede toplam ölü sayısının 14 bini de geride bıraktığı kaydedildi.