DSÖ Açıkladı: Koronavirüsten Daha Ölümcül

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, mevsimsel gribe dikkat çekerek koronavirüsten daha ölümcül olabileceği uyarısında bulundu.

DSÖ Açıkladı: Koronavirüsten Daha Ölümcül

Koronavirüs dünya genelinde can almaya günden güne yayılmaya devam ederken, dünya genelindeki toplam vaka sayısının 44.7 milyona, can kaybının ise 1.1 milyona ulaştığı gözlemlendi. Hayatımızı son 8 aydır kâbusa döndüren koronavirüsün yanı sıra yıllardır yanıbaşımızda bulunan sinsi bir salgın da bu süreçte dikkatleri üzerine çekti. Koronavirüs vaka sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ryan'ın açıklamalarına göre dünya nüfusunun %10'unun koronavirüse yakalanmış olabileceği görülüyor. Vaka sayılarının 20 katı kadar kişinin koronavirüs taşıyor olabileceğini belirten Ryan'ın açıklamasına göre, mevsimsel grip koronavirüsten daha ölümcül olabilir.

MEVSİMSEL GRİPTEN DAHA AZ ÖLÜMCÜL FAKAT...

Guardian'daki habere göre, 780 milyon kişiye bulaşan virüs 1.1 milyon kişinin ölümüne neden olduysa, enfeksiyon ölüm oranı yaklaşık 0.14 oluyor, bu rakam da daha önce uzmanların dile getirdiği gibi mevsimsel gribin koronavirüsten daha ölümcül olabileceğini gösteriyor. Bir başka görüş ise koronavirüsün mutasyon geçirerek günden güne daha az ölümcül fakat daha bulaşıcı olduğu yönünde.

KIŞ AYLARI HİÇ OLMADIĞI KADAR SERT GEÇECEK

Fakat yine de tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsün özellikle kış aylarında çok daha büyük tehditleri beraberinde getireceği su götürmez bir gerçek. Öyle ki, bir çok Avrupa ülkesi şimdiden ulusal karantina kararlarını uygulamaya almış durumda. Son olarak Fransa'da 1 aylığına ulusal karantina kararı alınmış, Macron dün yaptığı açıklamada zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı uygulayacaklarını bildirmişti.