DSÖ Açıkladı! Koronavirüs Salgınında Yeni Rekor

Dünya koronavirüsüyle boğuşmayı sürdürürken, DSÖ küresel olarak 1 milyon 998 bin 897 vaka tespitiyle salgının başlangıcından bu yana haftalık en yüksek seviyenin görüldüğünü açıkladı.  2019'un Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünya genelinde ölüm saçmaya devam ediyor. Salgının başlangıcından bu yana aylar geçmesine rağmen yeni vaka rekoru haberleri de gelmeye devam ediyor. DSÖ, salgınla küresel çapta mücadele için hazırladığı haftalık raporunu yayımladı.

DSÖ Açıkladı! Koronavirüs Salgınında Yeni Rekor

Guardian'daki habere göre, ikinci dalga paniğinin görüldüğü dönemde yeni vaka rekorları da geliyor. Dünya genelindeki berileri derleyen Dünya Sağlık Örgütü, 20 Eylül itibariyle 1 milyon 998 bin 897 vakayla salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka kaydının görüldüğü haftayı kayıtlara geçti. Bir önceki rekora göre %6'lık artış görüldüğüne dikkat çeken DSÖ raporunda, Amerika kıtasında %10, Avrupa'da ise vaka sayısındaki artış oranının %11 olarak kayıtlara geçtiğini vurguladı.

İNGİLTERE KISITLAMALARA GERİ DÖNDÜ

Bu arada dün İngiltere'de yasaklara geri dönüldüğünü açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson , yaptığı açıklamada 6 ay boyunca kısıtlamaların sürdürülebileceğini, tamamiyle bir karantinaya geçmediklerini fakat önlemlerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Virüsün bulaştırma katsayısının düşürülmesinin amaçlandığı yeni kısıtlamalarla birlikte ülke genelinde saat 22.00 itibariyle tüm işletmeler kapatılacak, tüm restoran bar ve kafelerde sadece masalara servis yapılacak. İngiltere'de evden çalışabilecek durumda olanlar bu şekilde işlerine devam edecekler, ilgili kısıtlamaların olduğu dönemde okullar ve üniversiteler ise açık kalacak. Maske kullanılan alanların genişletileceğini, 6 kişinin bir araya gelme kuralının sıkılaştırılacağını, düğünlere ise en fazla 15 kişinin katılabileceğini söyleyen İngiltere Başbakanı, cenaze törenlerine katılımın ise 30 kişiyi geçmeyeceğini söyledi.