DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan Her Haneye 1500 TL Yardım Çağrısı

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ilan ettiği tam kapatma sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan Her Haneye 1500 TL Yardım Çağrısı

Tam kapanmayla birlikte her haneye 1500 TL yardım yapılması gerektiğini belirten Enginyurt, "Madem tam Kapanma!. Her haneye 1500 tl yardım yapın. Kapattım demekle, her iş halledilmiş olmuyor,İnsanlar burnundan soluyor. Daha bugün, İstanbul Avcılar da vatandaş çatıdan atlıyor. Allaha emanet olun demekle olmuyor. ALLAHIN EMANETİ İNSANIMIZA SAHİP ÇIKIN." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Ayı Sonuna Kadar Sürecek Tedbirleri Açıkladı ( Tam Kapanma )

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlerimiz şu şekilde: 

29 Nisan Perşembe Akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat, gıda , sağlık gibi alanlarda istisna tutulan alanlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet verecekler. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabii olacak, Şehirlerarası araçlar yüzde 50 kapasite ile hizmet verebilecekler. Önceki uygulamalardan farklı olarak, Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecek. Kamu personeli uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya yönlendirecekler. Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Tüm sınavlar erteleneecektir.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun yürütebilmesi için gereken düzenlemeler yapılacaktır. İhtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebilecekler. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Çok önemli olan bu sürecin hedeflediğimiz sonuçları verilebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlıklarımızın karşılığını bayram sonrası hep birlikte sağlıklı huzurlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.