Dört Şehirde 65 Yaş Üstüne Yasak Geldi -İşte Sokağa Çıkma Kısıtlaması Gelen İller

Son dakika haberi: 4 şehrin Valiliği tarafından art arda açıklamalar yapıldı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatlerinde düzenleme yapıldığı ve belirli saatlerde vatandaşların sokağa çıkabileceklerine yer verildi.

Dört Şehirde 65 Yaş Üstüne Yasak Geldi -İşte Sokağa Çıkma Kısıtlaması Gelen İller

Dört şehirde 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama.

Koronavirüs pandemisinin yayıldığı son günlerde Valilikler yeni kararlar almaya başladı. Pandeminin yayılımını azaltmak, vatandaşları coronadan korumak için alınan kararlarla 4 şehirde 65 yaş üstüne kısıtlama geldi.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yayımlanan son corona verilerine baktığımızda vaka sayısındaki artışın devam ettiği görüldü. 

Bakan Koca'nın "Hasta sayımızdaki yükseliş süreklilik kazanmaya başladı. Ağır Hasta sayımızdaysa 15 artış var. 5.807 filyasyon ekibimiz temaslı taraması yapıyor. 6-13 Ağustos arasında yapılan temaslı taraması sayısı 349.003. Sağlık ordumuza, kurallara uyarak destek olun." ifadeleri ile paylaştığı vaka tablosu şu şekilde:

Bakan Koca yaptığı uyarıda ise "COVID-19 testi pozitif çıkan arkadaşına, geçmiş olsun ziyaretine giden var. Gitmemiş olsa, bugünkü yeni hasta sayısı 1.243 yerine 1.241 olacaktı. 1 kişiye de kendisi bulaştırmış. COVID-19’la mücadele etmek çok zor değil. Yeter ki kurallara uyalım." dedi.

SİVAS 'TA 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA

Sivas Valiliği tarafından yapılan son açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapıldığına yer verildi. Açıklamada, Sivas'ta artan corona virüsü vakaları nedeniyle ek tedbir alındığına ve 65 yaş üstündeki vatandaşların sokağa çıkabileceği saatlere yer verildi.

Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca; 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir”

Buna göre 65 yaş üstü vatandaşlar saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 

GAZİANTEP 'TE 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA GELDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Vali Gül açıklamasında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Covid-19 hastalığı maalesef en fazla büyüklerimizi etkiliyor.

* 65 yaş üstü ulu Çınar'larımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var.

* Gaziantep'te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üzeri kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

* Toplu taşıma bulaş riskini arttırdığından; sabah 07.00-10.00 akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00'dan sonra sebze/meyve pazarına gitmeleri yasaklanmıştır.

MARDİN'DE 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA

Mardin Valiliği tarafındna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koranavirüs salgını ile mücadele kapsamında; 22.03.2020 tarihli ve 5762 sayılı (a) Genelgesi ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirilmiş, 10.06.2020 tarihli ve 9138 sayılı (b) Genelgesi ile söz konusu kısıtlama esnetilerek her gün 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır." (Kaynak Haber7)

TEKİRDAĞ'DA 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA

Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı şu şekilde:

Koranavirüs salgını ile mücadele kapsamında; İçişleri Bakanlığı’nın 5762 Sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 4 Nolu Kararı ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirilmiş, İçişleri Bakanlığı’nın 9138 Sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 51 Nolu Kararı ile söz konusu kısıtlama esnetilerek her gün 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.

Bu amaçla; İçişleri Bakanlığı’nın 13102 Sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 13.08.2020 günü saat: 11.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

Gelinen aşamada;

• Tekirdağ İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranının dikkate alınarak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine,

• Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına,

Yukarıda belirtilen çerçevede alınan kararların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması,

İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.

Kamu ilanlarını takip için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA