Diyarbakır'daki Vaka Sayısı ve Hayatını Kaybedenlerin Yaş Ortalaması Açıklandı

Diyarbakır Valisi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada kentteki toplam vaka sayısına yer verilirken düğün salonlarının açılması, maske yasağı ve diğer detaylara yer verildi. 

Diyarbakır'daki Vaka Sayısı ve Hayatını Kaybedenlerin Yaş Ortalaması Açıklandı

Diyarbakır'daki korona vaka sayısı açıklandı.

Diyarbakır Valisi Minür Karaloğlu yaptığı açıklamada toplamda 205 vaka olduğunu , bu vakalardan 20 'sinin yoğun bakımda , 6 hastanın ise solunum cihazına bağlı olduğunu söyledi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAŞ ORTALAMASI

Karaoğlu açıklamasının devamında , corona nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması ile ilgili ,  "Ramazan Bayramı sonrasında seyahat kurlarının gevşetilmesiyle ve hareketin artmasıyla beraber Diyarbakır'da da pozitif vaka sayılarında bir yükseliş var. Bugün geldiğimiz noktada, maalesef 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yaş ortalaması ise 72 olarak kayıt altına alındı. Niye bizim 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili sokağa çıkma konusunda sınırlamalar koyduğumuz Diyarbakır'daki ölen vatandaşlarımızın yaş ortalamasıyla da daha net olarak görülüyor. Hastanelerde şimdiye kadar toplam 205 kişi yatarak tedavi görüyor. Bunlardan 20'si yoğun bakım ünitesinde ve 6'sı ise entube solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. 189 vatandaşımız da normal servislerde tedavilerine devam ediliyor" dedi.

MASKE YASAĞI

Vali Karaloğlu pandemi kurulunda alınan kararları şu  şekilde aktardı:

"Pandemi kurulu toplantısı sonrası bazı yeni kararlar aldık. Diyarbakır'da maskesiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı ve şimdi ise denetimlerde maskesiz sokağa çıkan vatandaşlarımıza 900 lira para cezası uygulanacaktır. Burnu veya ağzı açıkta bırakacak şekilde maske takmak aslında bunlar maskeyi takmış olarak göremeyiz. Yapılacak denetimlerde doğru maske takma kurallarına mutlaka dikkat edilecektir. İşletmelerde de yapılacak denetimlerde birinci tespitte uyarılacak, ikinci tespitte ise 3 bin 150 para cezası uygulanacak. Fakat bu üçüncü kurallara uymadığını tespit edilen işletmeye bu kez bir gün kapatma cezası uygulanacaktır" 

Karaoğlu, düğün salonlarının 1 Temmuz 'dan sonra açılacağını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA