Diyabet Hastaları için Uyarılar Art Arda Geliyor! Ölüm Riski 3 Kat Arttı...

Koronavirüse yakalanan diyabet hastalarının ölüm riski, diğer hastalara göre 3 kat daha fazla...

Diyabet Hastaları için Uyarılar Art Arda Geliyor! Ölüm Riski 3 Kat Arttı...

Kronik rahatsızlığı olanların koronavirüs salgınında en çok sıkıntı çeken grup olduğu daha önce defalarca vurgulanmış, uzmanlar akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, böbrek ve kalp rahatsızlığı olanlar, şeker hastalarının hasta olmayanlara göre büyük risk yaşadığına dikkat çekmişti. Daha önce 13 ile 50 yaş aralığında binlerce kronik rahatsızlığı olan insanın kovid-19 nedeniyle yaşamını kaybettiği, bu hastaların mümkün mertebe koruma altında kalması, aşı takviminde sıraları geldiğinde aşıyı aksatmamaları gerektiği kaydedilmişti.

Son yapılan araştırmalara göre, diyabet hastalarının koronavirüse yakalanan diğer insanlara göre ölüm riskinin 3 kat daha fazla olduğu ortaya kondu. Kalıcı hasarlara da neden olan koronavirüs pandemisi tüm dünyada mutantlarla birlikte yeniden parlama sürecine girerken, ülkeler yeni önlemleri ve aşılama takvimlerine eklenecek yeni hamleleri tartışıyor. Bazı ülkeler tam kapanmaya giderken, İtalya, İspanya, Türkiye , ABD  gibi bazı ülkelerde ise kademeli normalleşme süreci uygulanıyor. Uzmanlar, pandeminin toplumun %70'inin aşılanmaması halinde bitmesinin söz konusu olmadığını,  virüsün yayılımının artması halinde yeni mutasyonların da meydana gelebileceğini, bunların da beraberinde farklı riskleri getireceğini belirtiyor.

Ülkemizde kademeli normalleşmeyle birlikte artan vaka sayıları nedeniyle önümüzdeki haftalarda riskli bölgelerde tam kapanmaya kadar gidilebileceği belirtiliyor.