Dışişleri Bakanı Açıkladı! Yurt Dışındaki 3 Bin 614 Türk Vatandaşı Bu Gece Geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs nedeniyle yurt dışından Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşların başvuru sürecinin tamamlandığını, vatandaşlarımızın bu gece ülkemize getirileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Açıkladı! Yurt Dışındaki 3 Bin 614 Türk Vatandaşı Bu Gece Geliyor

Bakanlık binasında koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 3 bin 614 Türk avtandaşının THY ve Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonu ile bu gece yarısına kadar ülkemize getirileceğini belirtirken, çalışmalar için 34 seferin planlandığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Hem orada çalışan arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın durumunu sorduk. Özellikle İtalya'da öğrencilerimiz var. İtalya sokağa çıkmayı bile yasaklamıştı. Dolayısıyla öğrencilerimiz başta olmak üzere hepsine tek tek ulaşıyoruz, dertlerini dinliyoruz. Yine dün yurtdışındaki vatandaşlarımız ile ilgili neler yapabiliriz, tüm misyonlarımızın nelere ihtiyacı var, dezenfektan başta olmak üzere eldiven, maske gibi ilaçları da gönderiyoruz. Her ülkede bunlar bulanamıyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığı'nda 15 Mart'ta bir toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:


Bu toplantı doğrultusunda, yine 15 Mart gecesi itibarıyla 9 ülkeye uçuşlar durduruldu. Bunlar Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda. Dün 16 Mart, yerel saatle 17.00'ye kadar dönmek isteyen, geçici süreyle o ülkeye giden vatandaşlarımız ve o ülkelerde öğrenci olarak bulunan kardeşlerimizin misyonlarımıza başvuru yapmalarını istedik. Dün akşam itibarı ile bu başvurular tamamlandı.

Döndükten sonra 14 günlük karantina ve gözetim altında olacaklarını duyurduk. Dün akşam yerel saat 17.00 itibarı ile 3 bin 614 vatandaşımız başvurdu. Türk Hava Yolları ve Ulaştırma Bakanlığımız ile bir koordinasyon içerisinde bu vatandaşlarımızı bu gece yarısına kadar getireceğiz. 34 sefer planladı Türk Hava Yolları, fiyatları son derece makul tuttu.

 Vatandaşlarımız döndükten sonra doğrudan uçaktan alınarak, İstanbul ve Kocaeli'nde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tahsis ettiği Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarına yerleştirilecekler. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatı ile İstanbul ve Kocaeli Valiliklerimiz bunları koordine edecek. Burada kaldıkları sürece vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak.