Dilencilerden Zabıtaya: Koronayım Yaklaşma, Tükürürüm

İstanbul'da koronavirüs salgınını fırsat bilen bazı dilencilerin , zabıtalardan kurtulmak için, "Yaklaşma, Koronavirüslüyüm , Tükürürüm ha" diyerek tehditte bulunduğu öğrenildi.

Dilencilerden Zabıtaya: Koronayım Yaklaşma, Tükürürüm

Türkiye'de koronavirüs vakalarındaki artış sürerken, İstanbul'da meydana gelen bir olay koronavirüsü fırsata çevirenleri de gözler önüne serdi. İBB Zabıta Daire Başkanı Ulusoy, dilencilerin zabıta ekiplerini koronavirüsle tehdit ettiğini söyledi.  Milliyetten Gülden Çoktan'ın haberine göre, İBB Zabıta Daire Başkanlığı'nın tüm birimleri ile başta dilenci sorunu olmak üzere tüm konularda mücadele başlattıklarını belirten Ulusoy, zabıta ekiplerinin zaman zaman zor anlar yaşadıklarını, koronavirüsü fırsat bilen dilencilerin ekipleri koronavirüsle tehdit ettiğini söyledi.

Ulusoy, dilencilerle mücadeleye dair ayrıca, "Gün içerisinde üç ekip sadece dilenciye bakıyordu. Biz bu sistemden vazgeçtik. Merkez amirliğimizde 500 kişi varsa onlar da dilenciye bakacak. Olaya müdahale edip sonrasında ilgili birime teslim edecek. Yani zabıtanın tek vücut çalışması lazım. Bir zabıta memuru trafik birimindeyse seyyara da dilenciye de bakacak. Çünkü dışarıdaki vatandaş onun hangi birimde çalıştığını bilmez. Avrupa'da iki, Anadolu'da üç olmak üzere beş dilenci ekibimiz var. Beş ekibin bütün İstanbul'a yetişmesi mümkün değil. Onun dışında 63 tane seyyar ile mücadele ekibimiz var." ifadelerini kullandı.