Denizli'de Coronavirüs Var mı? Vali Açıkladı

Son dakika haberi: Denizli Valisi Hasan Karahan bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirde 2 şüpheli vakanın olduğunu dile getirdi.

Denizli'de Coronavirüs Var mı? Vali Açıkladı

Son dakika: 2 kişide coronavirüs şüphesi var.

Denizli 'den bir son dakika haberi geldi. Denizli Valiliği ’nde bir toplantı düzenlendi ve corona virüse karşı alınması planlan tedbirlere ilişkin Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı yapıldı.

VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME

Yeni tip Corona virüsü hastalığı ve tedbirleri , alınacak önlemler dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili  halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının değerlendirildiği bu toplantıda iletişim çalışmalarının Vali Hasan Karahan’ın himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yapılması ve bu şekilde tüm şehrin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan broşür , tanıtımlar, videolar, poster ve tüm görsellerin resmi kurumlarda, umuma açık alanlarda, belediye otobüslerimizde ve billboardlarda paylaşılmasınde karar kılındı.

ŞÜPHELİ SAYISI AÇIKLANDI: 2 KİŞİ VAR

Toplantı sonrası Denizli Valisi Hasan Karahan bir yazılı açıklamada bulundu. Karahan yaptığı açıklamada , umre ziyaretindne daha önce dönen 192 kişinin tamamının havaalanında sağlık kontrolünden geçirildiğini ve gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını söyledi. Bu vatandaşların 14 gün boyunca evlerinden çıkmamalarını, hiçbir şekilde misafir kabul etmemeleri gerektiğini söyleyen Karahan, bu uyarıların yapıldığını söyledi. 

Vali Karahan, sağlık ekipleri tarafından  umreden dönen vatandaşların 14 günlük takip süreçlerinin devam ettiğini söyledi ve şehirde şu ana kadar 2 şüpheli vaka olduğunu ve bunların hastanede tetkik ve tedavilerinin sürdürüldüğünü de belirten Vali Karahan, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, toplu mekanlardan uzak durmalarını ve kişisel hijyenlerini dikkat etmelerinin altını çizdi. 

Vali Karahan, vatandaşlarımızın hastalıktan etkilenmemesi ve yayılımının önlenmesi için tüm kurumlar arası işbirliği içinde azami dikkat gösterileceğini kaydetti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA