Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Önemli Açıklamalar! (Cumhurbaşkanı Koronavirüs'ten Nasıl Korunuyor, Ücretsiz Maske Sıkıntısı Var Mı, Türkiye'de Ne Zaman Normalleşme Olacak?)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal mesafe kuralı ve izolasyon gereği Skype bağlantısıyla NTV canlı yayınına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Önemli Açıklamalar! (Cumhurbaşkanı Koronavirüs'ten Nasıl Korunuyor, Ücretsiz Maske Sıkıntısı Var Mı, Türkiye'de Ne Zaman Normalleşme Olacak?)

Kalın, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin burada önemli açıklamalarda bulundu.

KURALLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ! DEVLET BAŞKANINDAN, MEMURUNA, EVİNDE OTURAN İNSANINA...

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kurallara titizlikle uyduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kendilerine örnek olduğunu söyleyen İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanının aldığı tedbirlere ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı bir devletin başkanı nasıl korunması gerekiyorsa öyle korunuyor. Vatandaşımız da Cumhurbaşkanımızı özlüyor, onun için de kolay değil. Üç haftadır biz buradayız, dışarı çıkmıyoruz. Dışarıdan konuk almıyoruz. Programları buradan yürütüyoruz. Ama tabii kural herkes için geçerli. Devlet başkanından memuruna, polisinden evinde oturan insanına. Biz hepimiz kurallara istisnasız şekilde uyuyoruz. Bir ayrım yok, herkes bu kurallara uymak zorunda." dedi.

"ŞU AN  BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN"

Normallaşme sürecine ilişkin bir şey söylemek için erken olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Şu anda bir şey söylemek için erken. Biz de tabii ki bunu Bilim Kurulu'na Sağlık Bakanlığı'na bilim insanlarına soruyoruz. Erken ya da eksik bilgilerle birtakım tarihler telaffuz etmek büyük hata olur Şu anda bunu söyleyebilecek durumda değiliz. Ne zaman biteceği tamamen mücadelenin başarısına, seyrin nasıl deam edeceğine bağlı. Dolayısıyla size, bana, herkese bağlı. Bu ancak ve ancak kontrol altına alınıp insanlar dünya çapında bağışıklık kazandığı ve aşı bulunduğunda tam anlamıyla kontrol altına alınmıştır denebilecek." dedi.

"MASKE ÜRETİMİNDE SIKINTI YOK"

Ücretsiz maske dağıtımına ilişkin de açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, "Dağıtımda bazı aksaklıkların olduğu doğru, bunu düzeltmek lazım. Yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kolay değil 82 milyon vatandaşımıza bu maskeleri ulaştırmak. Üretim konusunda bir sıkıntımız yok." diye konuştu.