Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! 1 Haziran Sonrası Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabinede koronavirüste gelinen son durum, Filistin meselesi, kademeli normalleşmede alınan ve alınacak kararlar ile esnafa yönelik müjde paketi görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! 1 Haziran Sonrası Ne Olacak?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te toplanıyor.

Toplantıda bugün itibariyle sona eren tam kapanma sürecinin değerlendirilmesi, yeni kademeli normalleşme adımları, aşı tedariki, yerli aşı çalışmaları, 1 Haziran sonrası için alınabilecek gevşeme kararları, ekonomideki son durum, filistin meselesi gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Toplantıda ilgili bakanların sunum yapması, toplantının ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Dün gece saatlerinde, A Haber canlı yayınına bağlanan A haber muhabiri Murat Sekban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dizi müjdeli haber paylaşacağını söylemişti. Sekban'ın haberinin ardından esnaf ve vatandaşlar müjdeli haberin ne olduğunu heyecanla beklemeye başladı.  

https://www.kamubulteni.com/ekonomi/a-haber-kabine-toplantisi-sonrasinda-esnafa-mujde-geliyor-h38460.html

1 Haziran'a Kadar Kademeli Normalleşme

Dün yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşmeye ilişkin detaylar paylaşılmış, uzmanlar ilgili genelgenin kademe barındırmadığını, haftalık olarak ne gibi değişiklikler olacağının gözlemlenmediğini belirtmişti.

AK Partili Metin Külünk de sosyal medya hesabından genelgenin gözden geçirilmesi gerektiğini söylemişti.