Cumhurbaşkanı Sinyalini Vermişti! Korona Nedeniyle İlk Kısıtlama Haberi Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım saatlerinde sınırlamaya gidilebileceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Sinyalini Vermişti! Korona Nedeniyle İlk Kısıtlama Haberi Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından ilk karar Edirne'den geldi. Edirne'de 65 yaş ve üzeri vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım araçlarını sadece 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ücretsiz kullanabilecekler.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, alınan karara ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "65 yaş üzeri vatandaşların sabah saat 10.00 ile öğleden sonra saat 15.00’e kadar ücretsiz seyahat hakkı yine devam ediyor. Bunun haricinde saatlerde ücretsiz seyahat hakları kalktı. Bunun sebebi pandemiden dolayı çok fazla seyahat olmasın. Çünkü ücretsiz olduğu için bazen suiistimal edilebiliyor. 65 yaş vatandaşlarımız günün her saatinde sıkça araba kullandıkları için böyle bir karar alındı. Bu kararı da biz esnaf olarak tabi ki biraz rahatlatacağını düşünüyoruz ama önemli olan sağlık. Sağlık yönünden alınan bir karar. Bu arada ayakta yolcuyla ilgili kapasitenin yaklaşık üçte biri kadar ayakta yolcu taşımaya da müsaade edildi. Bugünden itibaren 10.00 - 15.00 arasında 65 yaş vatandaşlarımız ücretsiz taşınacak. Onun haricindeki saatlerde ulaşımlarını ücret ödeyerek sağlayabilecekler." diye konuştu.