Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Normalleşme Sürecine İlişkin Açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ve koronavirüs aşısı ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Normalleşme Sürecine İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan aşıyla ilgili soruya, "Değerli arkadaşlar ben tabii bir tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ülkemin başkanıyım. Danışmanlarım , doktor ve profesör danışmanlarım var. Sağlık kurulum var, bunun yanında bakanımız var. Kendilerinden elde edindiğim bilgilerle, Çin'den ilk etapta 4.5 milyon gelecek. Tabii tüm bunları da belli bir takvim , öncelikle sağlık elemanlarımız olmak üzere bu aşılama sürecini başlatacağız. Ben aşı konusunda , aşı olacağımı, Ayasofya Camii'nden bir cuma çıkışında açıklamıştım. Tüm vatandaşlarımı da bu hassasiyete davet ediyorum. Birlikte bu konuda bu işin mutahassısı olan doktorlarımızdır. Bununla ilgili konuşacak olanlar doktorlarımız, profesörlerimizdir. Bizim herhangi bir iltilafa sıkıntıya yol açmamak lazım. Şu anda virüsle savaşıyoruz, kimsenin aklına virüs düşürmemeliyiz. Aşı geldiğinde tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Bununla birlikte , bu koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en güzel, en başarılı şekilde verelim. Tabii burada Çin var, Almanya var... Bu iki ülkeden gelecek aşılarla beraber, sürecimizi işleteceğiz. " diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

YILBAŞI TATİLİNDE KISITLAMALARI İHLAL EDENLER

Otellere, villalarda bu tür partiler, tüm güvenlik güçlerimiz tebdiri alacak.Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız böyle şeyler tespit ederse, oraya gerekli operasyonlar yapılır. İnsanımızın sağlığı her şeyin ötesindedir. Devlet olarak bizim görevimiz insanımızın sağlığını hayatını korumaktır. Sonra ne diyecekler, devlet nerede, tedbir alınmadı diyecekler. Buna fırsat veremeyiz. Her türlü tebdir alınarak bu işlerin üzerine gidilecektir.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz kesilmiş değil, burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktada sıkıntılar olmasa,  İsrail ile münasebetler farklı olabilirdi. İsrail'in filistin politikası bizim kırmızı çizgimizdir. Filistin politikalarını kabul etmemiz mümkün değildir.

KADİR TOPBAŞ'IN SAĞLIK DURUMU

Maalesef inişli çıkışlı gelişmeler oluyor. Ben her gün oğluyla görüşüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. 

PUTİN'İN ERDOĞAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLERİ

Putin özü sözü bir dürüst bir lider. İlişkilerimizin iyi gittiği bir ülke Rusya, sadece siyaset değil, askeri, ekonomi, kültürel ilişkilerimizi de en üst noktalara taşıdık. Böyle devam etmesini umuyoruz.

AŞI SÜRECİ

Değerli arkadaşlar ben tabii bir tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ülkemin başkanıyım. Danışmanlarım , doktor ve profesör danışmanlarım var. Sağlık kurulum var, bunun yanında bakanımız var. Kendilerinden elde edindiğim bilgilerle, Çin'den ilk etapta 4.5 milyon gelecek. Tabii tüm bunları da belli bir takvim , öncelikle sağlık elemanlarımız olmak üzere bu aşılama sürecini başlatacağız. Ben aşı konusunda , aşı olacağımı, Ayasofya Camii'nden bir cuma çıkışında açıklamıştım. Tüm vatandaşlarımı da bu hassasiyete davet ediyorum. Birlikte bu konuda bu işin mutahassısı olan doktorlarımızdır. Bununla ilgili konuşacak olanlar doktorlarımız, profesörlerimizdir. Bizim herhangi bir iltilafa sıkıntıya yol açmamak lazım. Şu anda virüsle savaşıyoruz, kimsenin aklına virüs düşürmemeliyiz. Aşı geldiğinde tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Bununla birlikte , bu koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en güzel, en başarılı şekilde verelim. Tabii burada Çin var, Almanya var... Bu iki ülkeden gelecek aşılarla beraber, sürecimizi işleteceğiz.