Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kovid-19 Aşısı için Çağrı: Tüm İnsanlığın Ortak Malı Olmalıdır

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kovid-19 aşı sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kovid-19 Aşısı için Çağrı: Tüm İnsanlığın Ortak Malı Olmalıdır

AB Komisyonu öncülüğünde düzenlenen Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Tahhüt Etkinliği'ne videolu mesaj gönderen Erdoğan, salgının tüm dünyanın kaderinin ortak olduğunu insanlığa hatıralttığını söyledi. Türkiye'nin bu süreçte 57 ülkkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kovid-19 aşısı konusunda da insanlığın ortak çalışması ve bulunacak aşının tüm insanlığın ortak malı olması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

Bu salgın bize, dillerimiz, dinlerimiz farklı olsa da kaderimizin ortak olduğunu hatırlatmıştır. Türkiye olarak bu anlayışla bugüne kadar 57 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladık. Maskeden solunum cihazına kadar bu süreçte ihtiyaç duyulan kritik sağlık malzemelerinin tedarikinde de güvenilir ortak olmaya devam ediyoruz. İmkanlarımızla beraber ülkemizin virüsle mücadeledeki tecrübelerini de dostlarımızla paylaşıyoruz. Virüsün ortadan kaldırılması için en etkili aracın aşı olduğu görülüyor. Milli faaliyetlerimizin yanı sıra teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesi yönündeki küresel çabaları da destekliyoruz. 26 Mart'ta kabul ettiğimiz G-20 Bildirgesi'nde aşının hızlıca geliştirilmesi için kaynak sağlama taahhüdünde bulunmuştuk. Bugünkü 'Koronavirüs Küresel Mukabele' taahhüt etkinliğinin parçası olmayı da bu nedenle görev addettik. Çalışmalarda gereksiz tekrarlara ve bürokrasiye izin verilmemesi, hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Kovid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve 'kimsenin geride bırakılmaması' prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız. Değerlendirmeler akabinde tespit edeceğimiz meblağı ise 23 Mayıs'a kadar ilan edeceğiz." Kaynak: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kovid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır