Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19 Aşısının Ardından Hastane Çıkışında Duyurdu! 25-30 Milyon Doz Aşı Daha Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde kovid-19 aşısını yaptırdı. Aşının ardından hastane çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, ikinci doz aşıyı 28 gün sonra yaptıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19 Aşısının Ardından Hastane Çıkışında Duyurdu! 25-30 Milyon Doz Aşı Daha Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Coronavac aşısı yaptırdıktan sonra Şehir hastanesi çıkışında şu ifadeleri kullandı:

Değerli arkadaşlar öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadeleyi bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez, işte bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedikten sonra aşıyı yaptırdı. Bilim kurulu üyelerimiz de aynı şekilde yaptırdılar. Ben de yaptıracağım demiştim, ben de Merkez Karardaki milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarımla birlikte aşıları yaptırdık ,yaptırıyoruz. Türkiye genelinde şu anda 300 bine yaklaşmış vaziyette. Benim bir istirhamım var, tüm başta siyasi liderler olmak üzere bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Bilim kurulunun belirlediği bir takvim var, yaş gruplarına varıncaya kadar bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta malum gelen aşı miktarı belli, ve ardından şimdi yaklaşık 25-30 milyon doz aşı daha gelecek. Böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi de Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette, bu süreç dün itibariyle başladı. Yoğun şekilde devam ediyor, devam edecek.

Bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hastane yataklarında hasta olarak yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Ve inanıyorum ki bu süreç içerisinde ortaya konan gayretin karşılığı, ne bizler nezlinde ne de rabbimin nezlinde karşılıksız kalmayacaktır. 

256 Bin kişi şu ana kadar aşı olmuş durumda. Şu tabii ortada, demek ki müracaatlar iyi durumda. Ve hastanelerimizdeki performans da baya iyi durumda. Tüm doktorlarımız , hemşirelerimiz yoğun bir performans ortaya koyuyor. Aşı için belirlenen süreç baya düşük. 5 dakika aşı, 15 dakikada bekleme, ondan sonra da serbest kalıyor. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. 

25 Milyon gelecek doz aşı da Çin aşısı, Almanya ile de irtibatımız sürüyor. Kendi aşılarımız da var. Oradan da gayretlerimiz devam ediyor. İkinci doz aşımızı 28 gün sonra yaptıracağız.