Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koronavirüs Aşısı ve Normalleşme Sürecine İlişkin Açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında koronavirüs aşısı tedarik süreci, yerli aşı ve aşı takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koronavirüs Aşısı ve Normalleşme Sürecine İlişkin Açıklama

Çin'den gelecek koronavirüs aşısı, Pfizer aşısı ve yerli aşı ile ilgili son duruma dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, okulların da 15 Şubat 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime geçmeyeceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye'nin tüm dünyayla beraber normalleşme sürecini yürütebilmesi için aşı tedarik ve üretim aşamalarında geride kalmamız mümkün değil.

Yaşanan aksaklıkları aşmak için tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce ülkemize teslim edilmesini bekliyoruz. Almanya'dan gelecek aşının da Ocak'ta ülkemize gelmesini bekliyoruz. Gelişmeler salgının uzunca bir süre daha dünyanın gündeminden düşmeyeceğini gösteriyor. Kendi aşılarımıza da öncelik veriyoruz. Son 18 yılda kurduğumuz yüksek teknolojiye dayalı altyapı ile bilim insanlarımızın gayretiyle 8 aşı çalışmamızı yürütüyoruz. Birinde son aşamaya gelindi. Konunun her gündemine geldiğinde ilgili bakanlarımıza aşı çalışmalarını takip etmeleri hususunda kesin talimat veriyorum. İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

Vaka sayılarındaki düşüşe uygun olarak kısıtlama tedbirlerini gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızdan Tamam diye ifade ettiğimiz Temizlik, mesafe, maske kurallarına uymalarını bekliyoruz. Bugünkü toplantımızda salgınla mücadelemizde geldiğimiz yeri yeniden değerlendirdik. Bu çerçevede okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021 'e kadar uzatıyoruz. Bu müsibetin üstesinden tez zamanda gelebilmeyi ümit ediyoruz.