Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine 1100 TL Ödenecek

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine 1100 TL Ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MKEK'teki açılış töreninde koronavirüs nedeniyle daha önce 1000 TL olarak verilen maddi desteklerin 1100 TL olarak verileceğini ve tekrar ödeme yapılacağını ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine 1100 TL Ödenecek

Erdoğan ayrıca şunları söyledi:

Esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar erteliyoruz. TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesini yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra ödenmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatıldığını açıklamıştım. KOSGEB vasıtasıyla 5 milyar lira tutarındaki yeni bir destek kampanyası başlatıyoruz. İmalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olacak. 

Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz tamamı faizsiz bu destekten faydalanacaklar. 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren KOSGEB aracılığıyla başvurular alınacak. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkararak yeniden başlatıyoruz.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurumlarımızda milletimizi desteklemeyi sürdürüyoruz. Tüm bu müjdelerin esnaflarımıza, işletmelerimize, iş dünyamıza bu sıkıntılı dönemde yeni bir nefes alma imkanı sağladığımızı inanıyorum.