Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Günlük Tam Kapatma" İddiasına Yanıt Verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin dönüşünde uçakta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Günlük Tam Kapatma" İddiasına Yanıt Verdi

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler ve 14 günlük kısıtlama iddialarına ilişkin soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 günlük kısıtlama konusunda Bilim Kurulu'nun bir gündemi olmadığını, koronavirüs pandemi süreciyle ilgili Bilim kurulunun sorumlu olduğunun altını çizdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Bilim Kurulunda öyle bir şey yok. Bizim Bilim Kurulu'nun bize söylediği, şu anda hafta sonlarında, yani cuma akşamı 9'dan itibaren pazartesi sabahı 5'e kadar eve kapanalım. Dediği bu. Buna uyuyoruz" diye konuştu.

Koronavirüs aşısıyla ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, Çin aşısıyla ilgili gerekli anlaşmaların yapıldığını, aşılama takviminin netleşmesinin ardından kendisinin de aşı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara konusundaki uyarılarını da sürdürerek, "Yine söylüyorum; özellikle bu süreç içerisinde sigara, nargile içenlere, bunların hastalarına tavsiyem bunlardan kaçınmalarıdır. Çünkü sigara da nargile de akciğerin bir numaralı düşmanıdır. Yani doktorlar nereye bakıyor? Akciğer tutulmasına bakıyor. Yani orada bir tutulma varsa diyor ki bu ağıra gidiyor, sıkıntı var. Şimdi buna da benim vatandaşımın dikkat etmesi lazım. İçme şu meredi ya! Sigarayı, nargileyi içme! Kendi kendinin katili oluyorsun" dedi.