Covid-19 Sonrası Hayat Eve Sığar Uygulaması Yayımlandı-Türkiye İlçe Mahalle Korona Haritası Açıklandı

Koronavirüs Türkiye yoğunluk haritası için bir mobil uygulama yapıldı. Yapılan uygulamada, mahalle mahalle yoğunluk ve toplam koronavirüs vaka sayısına yer verildi. İşte Sağlık Bakanlığı tarafındna açıklanan o mobil uygulama.

Covid-19 Sonrası Hayat Eve Sığar Uygulaması Yayımlandı-Türkiye İlçe Mahalle Korona Haritası Açıklandı

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Tıkla mahallende korona riski var mı öğren.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada yeni bir mobil uygulama yapıldığı ve mobil uygulama ile online koronavirüs testi yapıldığı, koronavirüs yoğunluğunun olduğu yerler ve diğer detaylara vatandaşların telefonlarından ulaşabileceği bildirildi. 

Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama Sağlık Bakanlığı tarafındna geliştirildi ve Google Play Store ile Apple App Store üzerinden erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

Play Store ya da App Store üzeirnden Hayat Eve Sığar adlı uygulamayı indirin. 

GİRİŞ YAPMANIZ GEREKECEK

Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girmeniz ve cep telefonunuza gelen onay kodunu girmeniz gerekmektedir. nay kodunu girdikten sonra uygulamayı açmış olacaksınız. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ise profil oluşturup bilgilerinizi gireceksiniz. 

Uygulamaya girdikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda hesabım kısmından bilgilerinizi girerek uygulamayı tam anlamıyla kullanabilirsiniz.

Yoğunluk kısmına tıkladığınızda ise koronavirüs yoğunluk haritasını görebileceksiniz.