Covid-19 Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılarda şaşırtan azalma

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Covid-19 Çağrı Merkezi'ne pandemi zamanı gelen çağrılar biranda azaldı. Pandeminin etkisini kaybetmesiyle 450 personelle çalışan kurumdaki çalışan sayısı 75'e düştü.

Covid-19 Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılarda şaşırtan azalma

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve iki yılı aşkın süre etsinin sürdüren Covid-19 salgını zamanında Covid-19 'a yakalanan kişilere yardımcı olamak amacıyla kurulan Covid-19 Çağrı merkezine pandemi döneminde binlerce çağrı gelirken vakaların hızla düşmesi sebebiyle çağrı sayısı 100'ün altına düştü.


2020 yılında faaliyete başlayan Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Covid-19 Çağrı Merkezi Pandeminin vakaların en yüksek olduğu dönemde 450 personel ile 7 gün 24 saat hizmet verirken, şu an aktif olarak 75 kişi çalışıyor.

İLK DÖNEMLERE GÖRE HAFİF SORULAR 
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Covid-19 Çağrı Merkezi Koordinatörü Ebru Aydal, merkezin kurulma amacının vakalara yakalanan kişilerin sorularını cevaplamak ve filyosyon ekiplerine talepleri iletmek olduğunu aktarırken vakaların en yoğun olduğu dönemlerde binlerce çağrı alınırken pandmin etkisini kaybetmesiyle  çağrı sayıları 100'ün altına düştürğü kaydedildi.Yeni gelen çağrılarda daha az septom gösteren kişilerin rapor ve temas konularında daha fazla soru aldıkları belirtildi.   

CİDDİ SORULAR DÖNEMİ BİTTİ
Vakaların azalmasıyla artık çağrılar sorulan sorulan çok ciddi sağlık problemleri ile ilgili olmadığı hatta bazı garip çağrılarında geldiği ifade edildi.