Covid 19 Aşısı İçin Tarih Açıklandı

Koronavirüs aşısı için son dakika açıklaması geldi. ABD merkezli Pfizer adlı şirket, aşı çalışmalarında son durumu ve ilk aşının ne zaman yapılacağını açıkladı.

Covid 19 Aşısı İçin Tarih Açıklandı

Son dakika : Korona aşısı için en erken tarih açıklaması.

Vuhan 'dan çıkıp tüm dünyada etkisini gösteren , 200 binden fazla insanın ölümüne neden olan coronavirüsün henüz aşısı bulunmadı. Bilim insanları bu konuda çalışmalarına devam ederken ,  dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli Pfizer şirketi, coronavirüsü aşısının testlerinin devam ettiğini , devam eden testlerin güvenle geçmesi durumunda, aşının en erken sonbahar aylarında hazır olacağını belirtti. Sonbahar aylarında hazır olacak aşının acil durumlarda kullanıma hazır hale gelebileceğine yer verildi.

BBC Türkçe ’nin Wall Street Journal ’dan son dakika olarak verdii bilgiye göre  Pfizer adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının testlerinin Almanya ’da başladığını ve izin çıkması halinde Amerika Birleşik Devletleri 'nde önümüzdeki hafta başlayabileceğini söyledi. 

Yapılan testlerin sonuçlarnın önümüzdeki ay alınabileceğini açıklayan Bourla, aşının güvenli olup olmadığından emin olmak için daha fazla test yapmaları gerektiğini , bunun ise Sonbahar aylarına kadar süreceğini ifade etti.

TESTLER BAŞARILI OLURSA...

Bourla , yaptığı açıklamada testlerin başarılı olması halinde, şirketin acil durumlar için aşı dağıtımına başlayabileceğini söyledi. İlk olarak sonbahar aylarında aşı dağıtımı yapılabileceğini söyleyen Bourla, daha geniş ölçekli aşı dağıtımının ise 2020 yılı sonunda olabileceği söyledi ve “Şu anda bir krizin içindeyiz ve herkes bir çözüm bekliyor” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA