Covid 19 Aşı Tarihi ve Aşı Fiyatı Açıklandı

Koronavirüs aşısının tarihi ve fiyatı hakkında son dakika açıklaması geldi. Aşı çalışmalarında yol kat eden AstraZeneca'nın aşısı için tarih ve fiyat belli oldu.

Covid 19 Aşı Tarihi ve Aşı Fiyatı Açıklandı

Korona aşısının fiyatı ve tarihi açıklandı.

Aralık 2019'da ortaya çıkan coronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Şimdiye kadar 48 milyon 682 bin 146 kişide coronavirüs çıktı. Koronaya yakalananlardan 1 milyon 233 bin 330'u hayatını kaybetti. 32.192.946 kişi de hastalıktan kurtarıldı. 

KORONA AŞISI

Koronavirüs aşı çalışmaları devam ediyor. Aşıda en fazla yol kat eden Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği aşı adayı. Söz konusu aşı adayı hakkında açıklama yapıldı. AstraZeneca adlı şirketin CEO'su Pascal Soriot tarafından yapılan son dakika açıklamasında , aşının yıl sonunda geniş çaplı olarak uygulama için hazır olabileceğine yer verildi. 

Yaz aylarına girilmesi ile vakaların azaldığını söyleyen Soriot, bu nedenle klinik deneylerinin yavaşladığını söyledi. 

İŞE YARIYOR MU?

Soriot açıklamasının devamında klinik çalışmalarına değindi ve  "Günün sonunda aşının henüz işe yarayıp yaramadığını bilmiyoruz. Sonuçlar buna ve ne kadar uzun süre koruduğuna ilişkin diğer sorulara da yanıt verecek. Geniş çaplı olarak aşılamaya 2021 Ocak'ta geçilmesi mümkün. Aralık ayında bile olabilir" ifadelerini kullandı.

FİYATI AÇIKLANDI

İngiltere Aşı Görev Gücü Başkanı Kate Bingham'ın 4 milyon doz aşının yıl sonuna kadar yetişebileceği yönündeki sözlerine de yanıt veren Soriot, onay aldıkları takdirde yüz milyonlarca dozu yetiştirme konusunda kendilerine güvendiklerini söyledi.

Amerika'da onay sürecinden sonra FDA'nın orada yapılan çalışmaları incelemesine bağlı olduğunu söylerken ,  aşının muhtemel satış fiyatı da belli oldu. Açıklamada aşının bir doz fiyatının 34-42 TL (4-5 dolar) seviyesinde olacağına yer verildi. 

ARA VERİLDİ

Oxford Üniversitesi'ndeki aşı ile ilgili konuşan AstraZeneca ilaç şirketi, eylül ayı başında üçüncü aşamada testlere ara verdiğini duyurmuştu. Söz konusu karar aşıyı gönüllü olarak deneyen kişilerden birinde ciddi nörolojik yan etkiler görülmesi üzerine alınmıştı. Yapılan incelemelerin ardından çalışmalar 13 Eylül'de yeniden başladı.

Aşının yıl sonunda hazır olacağına yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA