Coronavirüsün Yeni Belirtileri Ortaya Çıktı: Çocuklar ve Gençler Dikkat

Son dakika açıklaması: Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı. İspanya ve İtalya 'dan gelen son dakika bilgilerine göre yeni belirtilerin özellikle çocuklar ve gençlerde görüldüğü bildirildi.

Coronavirüsün Yeni Belirtileri Ortaya Çıktı: Çocuklar ve Gençler Dikkat

Coronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı.

Vuhan 'dan dünyaya yayılan ve 137 bin 78 kişinin ölümüne neden olan Cronavirüs salgının her geçen zamanda yeni belirtileri ortaya çıkıyor. Can kayıpları her gün artarken , hastaneye yatırılan hastaların vücutlarında başka rahatsızlıklar yuaşandığı bildirildi.

Yapılan son dakika açıklamasında, öksürük, yüksek ateş, nefes darlığı ve tat ile koku alma kaybı gibi ilk belirtilerin yanı sıra başka belirtilerin de korona belirtisi olacağı ifade edildi. 

KONUŞMA BOZUKLUĞU VE BEYİNDE HASAR

Koronavirüs pandemisi için yeni belirtiler geçen hafta açıklanmış ve konuşma bozukluklarının yaşandığı , beyindeki sinir hücrelerine zarar verdiği bildirilmişti.

YENİ BELİRTİLER EKLENDİ

Korona ile ilgili yeni belirtiler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre ayaklarda morarma ve çeşitli lezyonların coronavirüs belirtisi olabileceği bildirildi. (LEezyon ne demek: Organların yapısında görülen bozukluk, doku bozukluğu.)

ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE GÖRÜLÜYOR

Yeni belirtilerle ilgili yapılan son dakika açıklamasında, bu belirtilerin özellikle çocuk ve gençlerde görüldüğüne yer verildi. 

İngiliz Daily Mail adlı haber kanalında yer alan bilgide,  İspanya'daki doktorlar ayaklarda yaşanan morarma ve çeşitli lezyonların koronavirüs belirtisi olabileceğinden şüphelendiği bildirildi. 

TEST SONUÇLARI POZİTİF ÇIKTI

Yapılan açıklamada, ayaklarda morarmalar ve çeşitlli lezyonların görüldüğü hastalardan bazılarının testlerinin pozitif çıktığı bildirildi. 

HER 5 HASTANIN BİRİNDE GÖRÜLDÜ

Korona vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden olan İtalya 'da , her beş hastadan birinin bu belirtileri ve çeşitli cilt belirtileri gösterdiği açıklandı. 

İspanya Ayak Hastalıkları Uzmanları Genel Kurulu, yeni bulgu hakkında bir resmi açıklama yaptı ve yayımlanan bildiride yeni semptom, minik kan damlalarının iltihabından kaynaklanan suçiçeği veya kızamığa benzeyen mor lezyonlar olarak tanımlandı.

Yaralar, yetişkinlerde de görülse de daha çok çocuklarda ve gençlerde gözlemlendi. Aynı zamanda yaraların bir iz bırakmadan iyileştiği de tespit edildi.

ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR

Konu ile ilgili uyarılar yapan uzmanlar, bu tür lekeler tespit edildiğinde hemen karantina uygulanması gerektiğini söyledi. Özellikle çocukların karantinaya alınması önerildi. 

İlk olarak 13 yaşındaki bir çocukta semptomların olduğu açıklandı. Mor ve yuvarlak lezyonların örümcek ısırığı olabileceği beklenirken , 2 gün sonra hastalık etkisini arttırdı ve yüksek ateş, kas ağrısı, baş ağrısı ve ayaklarda yoğun kaşıntı ile yeniden kendisini belli etti. 

Öte yandan İtalya 'da 88 hasta üzerinde yapılan çalışmada , cilt şikayetlerinde yüzde 20 artış olduğu bildirildi. 

Çin'de yapılan bir araştırmaya göre Kovid-19 geçiren birçok insan baş ağrısı ve baş dönmesi de yaşıyor.

İşte koronanın belirtileri:

1. Nefes darlığı
2. Ateş
3. Kuru Öksürük
4. Titreme ve vücut ağrıları
5. Sindirim sorunları
6. Pembe göz
7. Koku ve tat kaybı

GÜN GÜN KORONA BELİRTİLERİ

Koronavirüsün gün gün belirtileri için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA