Coronavirüsün Olmadığı Tek Avrupa Ülkesi -Karadağ Nerede , Nüfusu ve Dini

Son dakika : Koronavirüs vakasının görülmediği tek Avrupa Ülkesi Karadağ oldu. Peki Karadağ nerede? Karadağ nüfusu nedir? Karadağ dini nedir? İşte detaylar.

Coronavirüsün Olmadığı Tek Avrupa Ülkesi -Karadağ Nerede , Nüfusu ve Dini

Son dakika : Avrupa' da sadece 1 ülkede koronavirüs yok.

Vuhan 'da başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs , Avrupa ülkelerinden sadece birinde yok. Avrupa 'nın orta noktasında yer alan Karadağ 'da henüz coronavirüs vakasına rastlanmadı: 

Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığı tarafından alınan tedbirlere göre, yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmedi ve verilmeyeceği bildirildi.  Açıklamada bu tedbirin yanı sıra ülkede otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmelerin kapatılacağına yer verildi. 

KİŞİ SINIRLAMASI

Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, bugün düzenlenen toplantının ardından bir açıklama yaptı. Simovic  yaptığı açıklamada, mağazaların 50 kişi, pazar ile alışveriş merkezlerinin 100 kişi sınırlamasına gideceğini belirterek şunları söyledi:

"Ülke olarak virüsün yayılmasını geciktirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk vaka tespit edildiğinde virüsün yayılmasını kontrol altına almak kolaylaşacak"

KARADAĞ NEREDE?

İşte Karadağ 'ın haritadaki yeri:

Ocak 2020 verilerine göre Karadağ 'ın nüfusu 631.219.

Karadağ 'ın dini: Ortodoks Hristiyanlık Karadağ'daki baskın din şekli olmasına rağmen, hem İslam hem de Katolik Hristiyanlığın çok sayıda inananı var.