Coronavirüs'ün En Çok ve En Az Görüldüğü Kan Grupları Açıklandı

Coronavirüsün en çok etki ettiği kan grupları hakkında açıklama geldi. Çinli bilim insanları binlerce kişi üzerinde yaptığı çalışmalarda en çok virüsün ve en az virüsün görüldüğü kan gruplarına yer verildi.

Coronavirüs'ün En Çok ve En Az Görüldüğü Kan Grupları Açıklandı

Coronavirüsün en çok etki ettiği kan grupları hakkında açıklama geldi. Çinli bilim insanları binlerce kişi üzerinde yaptığı çalışmalarda en çok virüsün ve en az virüsün görüldüğü kan gruplarına yer verildi.

17 Mart 2020 Salı 16:51
Coronavirüs'ün En Çok ve En Az Görüldüğü Kan Grupları Açıklandı

Son dakika : Coronavirüsün etkili olduğu ve bulaşma ihtimali düşük olan kan grubu açıklandı.

Haftalık hakemli tıbbi dergi BMJ, Yale Üniversitesi ve ABD merkezli genomik araştırmalara odaklanan Cold Spring Harbor Laboratuvarı tarafından desteklenen   çevrimiçi sağllık araştırmalarının yayımlandığı medRxiv yeni tip koronavirüs ile ilgili Çinli bilim insanlarının çalışmasını dünya kamuoyuna duyurdu.

Bu araştırma , 7 bin 300 'den fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirüsün hangi kan gruplarında etkili olduğuna dair bilgilere yer verdi. 

Çinli bilim insanları A, B ve 0 kan grubuna sahip olan 2 bin 173 vaka üzerinde bazı çalışmalar yaptı. 

Virüsün merkezi olan ve dünyada en çok vakanın görüldüğü Vuhan ile Shenzhen kentilerinde yatmakta olan 3 hastanedeki hastaları inceleme altına alan bilim insanları, bin 775 kişiyi ve hayatını kaybeden 206 kişiyi detaylı şekilde inceledi. 

Söz konusu araştırmanın kapsamı daha sonra genişletildi. Genişletilen kapsama 3 bin 964 Vuhanlı da eklendi ve araştırma derinleştirildi.

EN ÇOK GÖRÜLEN KAN GRUBU 

18 ile 45 yaş arasındaki bu kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda virüsün A kan grubuna sahip olanlarda daha yüksek olduğu tespit etti. 

Araştırma sonucunda çıkartılan analizlere baktığımızda kan grubu  A olan bireylerin diğerlerine göre  Kovid-19 açısından daha yüksek risk taşıdığı bildirildi. 

EN AZ ETKİLENEN KAN GRUBU

Kan gruplarına göre bir dağılım yapıldığında bu kişiler arasında en az rastlanan kan grubunun ise 0 olduğu bildirildi. 

Araştırma sonucuna göre 0 kan grubuna sahip bireylerin enfekte olma risklerinin ise daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Bugün medRxiv adlı dergide yayımlanan bilimsel makalelerde  yaş ve cinsiyetin kan gruplarıyla alakalı çıkan sonuçlara çok önemli bir etkisinin olmadığını ortaya çıktı. 

Uzmanlar tarafından hazırlanan makalede "AB ve B kan gruplarının enfeksiyona yakalanma riski daha yüksek görünüyordu ancak istatistiksel manada anlamlı bir veri elde edilemediği için araştırmaya dahil edilmedi" ifadelerine yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aynr 2020-03-17 17:06:40

Sacmalik bence. Zaten A kan grubu en sık görülen kan grubudur

Avatar
Doğan Güneş 2020-03-17 17:09:15

Acaba a gurubu ile 0 Grubun insanlar arasın kaçta kaçının sahip olduğu üzerinden oransal olarak baktılar mı ki sanmam. Sokakta elini sallasan A gurubuna denk gelir zaten virüsünde encok A grubunu etkilemesi gayet olası bir durum zaten

Avatar
Vatandaş 22 2020-03-17 17:20:21

Yine atın bişeler ben 0 grubuyum ailem sülalem çevrem hepsi 0 bize bişe olmaz deyip gezip tozak o zaman

Avatar
Balkesli 2020-03-17 17:57:01

O zaman ac her yeri sadece 0 grubu olanlar gezsin

Avatar
Esat Aydın 2020-03-17 18:25:47

Bana göre de saçmalık. Tüm kan grupları A kan grubundan türedi. A kan grubu için zaten Koronavirusu icat edildi. Dolayısıyla korku yaymaya devam ediyorlar.

Avatar
Muhammetcan aydin 2020-03-17 18:58:07

Sayın cumhurbaşkanı sayın bahçeli daha nekadar insanları oyalayacaksınız gerçekten artık kabak tadı vermeye başladı insanlar içeride üst üste tuvalet kapılarına kadar yatmakta bir ve pirelerden pislikten geçilmiyor bu kadar oylama yeter bence insanlar ölmeye başlamadan son çıkış

Avatar
Delirmeyin 2020-03-17 22:36:46

Devletimiz elinden geleni yapıyor kan grubu meselesinde yurt dışından geliyor açıklamalar saçmalamayın virüse yakalananlar karantinaya alınmış siz hâlâ korkuyorsunuz bu kadar ötlek olmayın yaaa

Avatar
A kan gurubu 2020-03-17 22:14:59

Ben öldüm o zaman son günlerimi iyice yaşayayım tövbe tövbe Tükiye’nin %55 i (A kan grubu) zaten bu ne saçmalık ya