Coronavirüs Provokatörlerine Operasyon

Son dakika haberi: Sosyal medyadan provokatörlük yapan 93 kişiden 19 'u yakalandı.

Coronavirüs Provokatörlerine Operasyon

Son dakika haberi: Sosyal medyadan provokatörlük yapan 93 kişiden 19 'u yakalandı.

16 Mart 2020 Pazartesi 22:21
Coronavirüs Provokatörlerine Operasyon

Koronavirüs provokatörlerine gözaltı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada  "Koronavirüs ile ilgili sosyal medyadan topluma korku ve endişe veren 93 şüpheli tespit edildi, bunların 19'u gözaltına alındı." ifadelerine yer verildi. 

Yapılan açıklamada, sosyal medya hesapları üzerindne asılsız ve provokatif coronavirüs paylaşımları yapan 93 şüpheli tespit edildi, 19 'u  düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Açıklama şu şekilde:

"Son dönemde dünyada yayılarak çok sayıda insanın ölümüne sebep olan Coranavirüs (COVID-19) hastalığı ile ilgili olarak; virüsün ülkemizde de salgına dönüştüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanılmak suretiyle sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar görülmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, söz konusu bu paylaşımları yaptığı değerlendirilen kullanıcıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmalarda; 93 şüpheli şahıs tespit etmiştir.

'Bu şüphelilerden 19'u gözaltına alınırken, diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam etmektedir'.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA

Anahtar Kelimeler:
CoronavirüsSon DakikaHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.