Coronavirüs Aşısı İçin Umutlandıran Açıklama (Çin, ABD, Almanya Aşı Bulundu mu?)

Koronavirüs aşısında umutlandıran açıklamalar art arda geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Almanya, Çin ve Trump aşı için tarih verdi. İşte Koronavirüs aşısı için gelen son dakika açıklamaları.

Coronavirüs Aşısı İçin Umutlandıran Açıklama (Çin, ABD, Almanya Aşı Bulundu mu?)

Aynı günde 3 aşı açıklaması geldi.

Almanya , Çin ve Amerika Birleşik Devletleri 'nden coronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Yapılan açıklamalar umutları yeşertti.

ALMANYA

Almanya 'dan gelen son dakika açıklamasında aşının ilk iki aşama klinik deneylerinin tamamlandığı ve aşının koronavirüse karşı  etkin bir bağışıklık tepkisi oluşturduğuna yer verildi. 

Paul Ehrlich Ensitüsü'nün direktörü Klaus Cichutek yaptığı açıklamada, aşı için ilk onayın 2020 yılı sonunda ya da 2021 yılının ilk günlerinde gelecebileceğini söyledi. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı son dakika açıklamasında, “Güvenli ve etkili bir aşı olmasını istiyoruz, dünyadaki ilk aşıyı geliştirmemiz gerekli değil. Aşının onaylandıktan birkaç gün ya da hafta sonra dağıtılabileceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

TRUMP 'TAN AŞI AÇIKLAMASI GELDİ

 “Fox&Friends” adlı programa konuk olan ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs aşısı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Trump yaptığı açıklamada,  koronavirüs aşısının birkaç hafta içinde onaylanabileceğini söyledi ve “Bunu politik nedenlerden dolayı yapmıyorum. Aşının hızlı bir şekilde kullanılmasını istiyorum. Aşı için yıllarca bekleyemezsininz. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi ile birlikte süreci hızlandırdı. Aşıya birkaç hafta içinde sahip olabilirriz. Ancak, bu süre 4 hafta da olabilir sekiz hafta da... Birçok harika şirkete sahibiz” dedi.

ÇİN: AŞI KASIM AYINDA KULLANILABİLECEK

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)  bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada geliştirilen ilk aşıların halk arasında Kasım ayında kullanılabileceğine yer verildi.

AŞI YÜZ BİNLERCE DEVLET ÇALIŞANINA YAPILDI

Yapılan açıklamada 4 aşının son aşamaya geldiğine yer verildi. Aşılardan 3 'ü acil kullanım onayı aldı ve Temmuz ayındna bu yana yüz binlerce devlet çalışanına yapıldı. 

CDC’den biyogüvenlik uzmanı Guizhen Wu, ülkede geliştirilen aşıların 3. aşama klinik denemelerinin başarıyla devam ettiği ve genel kullanım ayının Aralık ya da Kasım ayında onaylanabileceğini açıkladı.

ORDUDA KULLANIM BAŞLADI

Bununla birlikte, Sinopharm devletin acil kullanım onayı kapsamında insan denemelerinin son aşamasında yer alan üç aşı geliştiriyor. CanSino tarafından geliştirilen aşının ise orduda kullanımı geçen haziran ayında onaylandı.