Coronanın Aşısı ve İlacı İçin Umutlandıran Haber: Virüsün Zayıf Noktası Bulundu

Koronavirüs aşısı ve ilacı için umutlandıran açıklama geldi. Science'at adlı dergide Biyolog Ian Wilson ve ekibi tarafından yapılan araştırmaların makalesi yayımlandı. Söz konusu makalede , corona virüsün zayıf noktasının bulunduğu bildirildi.

Coronanın Aşısı ve İlacı İçin Umutlandıran Haber: Virüsün Zayıf Noktası Bulundu

Korona aşısı için sevindiren açıklama.

Vuhan 'da ortaya çıktıktan kısa süre sonra tüm dünyada etkisini gösteren Coronavirüs , şimdiye kadar 64 bin 795 kiinin yaşamını yitirmesine neden oldu. 

1 milyon 203 bin 923 kişide görülen koronavirüsün aşısı ve ilacı için çalışmalar tüm dünyada hızla .çalışmalar sürdürülüyor. Virüsün ilacı ve aşısı için umut veren bir son dakika haber igeldi. 

Saygın bilim ve teknik dergisi Science'at adlı dergide bir makale yayımlandı. Koronavirüs aşısı ve ilacı için yapılan çalışmalara yer verilen makalemede , virüsün zayıf noktasının bulunduğuna yer verildi. 

İLAÇ VE AŞI MÜMKÜN

Söz konusu makalede koronavirüsün zayıf noktası için, "Covid-19'un zayıf noktası bulundu ve bu bölgeyi hedefleyen ilaç ve terapi ile birlikte bir aşının bulunması da mümkün" ifadelerine yer verildi. 

VİRÜSÜN BULAŞMASINDA KİLİT BÖLGE

Biyolog Ian Wilson ve ekibi tarafından , koronanın çıktığı ilk günden bu yana süren çalışmalar ve araştırmalara yer verilen makalede, keşfedilen bu hassas bölgenin virüsün bulaşmasında kilit bir konumda olduğu ve aynı zamanda belirli ilaçlara karşı da kırılgan ve hassas olduğu bildirildi.

Araştırmada, daha önce SARS hastası olan bir vatandaştan antikor alındığı ve antikor üzerinde yapılan inceleme ile bu keşfin yapıldığına yer verildi. Antikor üzerinde bilim insanlarının araştırmalar yaptığının belirtildiği makalede, "Bilim insanları bu araştırma sırasında antikorun virüse yapışık olduğunu ve virüsten çekilip çıkarılacağını keşfetti" ifadelerine yer verildi. 

VİRÜSÜN İÇİNDE SAKLANIYOR

Uzmanlar, bu noktayı bulmanın çok kolay olmadığını söyledi.  Wilson'un ekibinde çalışan ve çalışmaları ile adından söz ettiren bilim insanı Meng Yuan, "Bu bölgenin virüsün içinde saklandığını fark ettik ve virüs ne zaman yapısını değiştirirse ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

KORONAYI YENENLERE SESLENDİ

Ekip, koronavirüsü yenen kişilere seslendi ve kan bağışında bulunmalarını istedi. Kan bağışı sayesinde kullanılabilecek antikorlar incelenecek.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA