Corona Virüs Nedeniyle İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL Verilecek 2020

Corona virüs tedbirleri kapsamında binlerce aileye nakit yardımı yapılacak. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında 1000 TL nakit yardımı yapılacağını ve ödemelerin önümüzdeki haftalarda gerçekleştirileceğini ifade etti. İşte o açıklama ve detaylar.

Corona Virüs Nedeniyle İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL Verilecek 2020

Çalışma Bakanı açıklaıd: 1000 TL verilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, coronavirüse karşı alınan önlemlere değindi ve ekonomik yardımlar hakkında da bilgi verdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneği hakkında konuşan Bakan Selçuk, "Kısa çalışma ödeneğinin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz." dedi.

YAŞLILAR DESTEK

SYDV'lerin paylarını arttırdıklarını söyleyen Bakan Selçuk, "Türkiye çapında 1003 sosyal dayanışma vakfının periyodik paylarını artırdık, böylece yaşlılarımıza destekleri daha da artırmış olacağız." dedi ve Huzurevlerinde doktor sayılarını arttırdıklarını söyledi. 

"Yaşlılara yönelik YADES ve VEFA projelerini bu süreçte yoğunlaştırarak uygulayacağız." diyerek sözlerini sürdüren Bakan Selçuk, "Maske ve kolonya dağıtımı ilk başta Ankara, İstanbul üzerinden başlanacak, daha sonra da proje genişletilir." ifadelerini kullandı.

CORONA TEDBİRLERİ VE UYARILARI

1000 TL VERİLECEK

Corona pandemisi kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere 1000  TL nakit yardımı yapılacaını söyleyen Bakan, bu ödemelerin nisan ayı başına kadar dağıtılacağını söyledi. Bakan "Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000'er lira destek vereceğiz. Hedefimiz martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak." dedi.

Peki sizce her aileye 1000 TL verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz. Yardım için detaylar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Bakan "Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır." dedi.

Kadın erkek adaylar bu sayfada: Bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL