Corona, Para ve Hapis Cezası Durdurmadı: Yaşlılar Yine Sokaklarda

Sokağa çıkma yasağı , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın evde kalın çağrısı ve Valiliklerin uyarılarını dikkate almayan yaşlılar, corona virüs tehlikesi, para ve hapis cezasına rağmen sokaklara çıkmaya devam ediyor.

Corona, Para ve Hapis Cezası Durdurmadı: Yaşlılar Yine Sokaklarda

Evde kalın uyarısına kulak asmadılar.

Önceki gün 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi. Gece yarısından sonra uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı sonrası bugün yine her yer kalabalık. İstanbul 'dan gelen son görüntülere baktığımızda yaşlı vatandaşların sokağa çıkma yasağına uymadığı ve sokaklarda gezdiği görüldü. 

Havanın iyi olması nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar, balık tutmaya , alış veriş yapmaya, eğlenmeye ve gezip dolaşmaya çıktı.

VAKA SAYISI YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada , Türkiye 'de vaka sayısının 947 'ye , ölü sayısının ise 21 'e yükseldiğine yer verdi. Bakan , "Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VİDEO YAYIMLADI

Vaka sayısının açıklanması ve ölü sayısında artış olması, ölenlerin yaşlı vatandaşlar olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir video yayımladı. Erdoğan yayımladığı videoda evden çıkmayın çağrısı yaptı. İşte o video:

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

YAŞLILAR DİNLEMEDİ

Yasak gelmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın çağrısı ve valiliklerin uyarıları ülkenin birçok şehrinde dikkate alınmadı ve vatandaşlar sokaklarda kalabalıklar şeklinde dolaşmaya devam etti. 

YAŞLILAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş üstü vatandaşlar, görevlilerin uyarıları ile evlerine gönderiliyor. 

BALIK TUTAN , MANGAL YASAĞINA UYMAYANLAR

Görüntülere baktığımızda vatandaşların balık tuttuğu , pazarlarda kalabalık ortamlarda gezdiği ve mangal yasağına uymadığı görüldü.