Corona Pandemisinde İkinci Dalga İçin Tarih Verildi

Koronavirüs salgınında ikinci dalga ile ilgili son dakika açıklaması geldi. DSÖ 'den yapılan açıklamada ikinci dalga için tarih verildi ve tüm ülkelere önemli uyarılar , çağrılan yapıldı.

Corona Pandemisinde İkinci Dalga İçin Tarih Verildi

İkinci dalga için tarih verildi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri tarafındna bir son dakika açıklama yapıldı ve corona salgınında ikinci dalga için önemli uyarı yapıldı.

Tüm dünyada ikinci dalganın yaşanabileceğini söyleyen DSÖ'nün Avrupa Bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge, ikinci dalga öncesi tüm ülkeleri uyardı ve  bulaşma - vaka takibi konusunda gereken tüm adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın devamında ise tüm ülkelerin hızlı ve etkili test yapmasını , vakaların takip edilmesi ve hastaların izolasyonu konusunda çalışmalar yapılması önerisi sunuldu. 

İKİNCİ DALGA NE ZAMAN?

DSÖ 'nin Avrupa Bölge Sorumlusu yaptığı açıklamada, sonbahar aylarında ikinci dalganın baş göstermesinin beklendiği bildirildi. İkinci Kovid-19 dalgası öncesi salgını için DSÖ, bulaşma takibi ve olası karantina uygulamalarını birleştirecek bir strateji geliştirmeye çalışacak.

TIPKI GRİPTE OLDUĞU GİBİ...

Bir toplantıda konuşan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Sorumlusu  Dr. Hans Kluge, sonbahar mevsiminin 'yüksek olasılıkla' sayılarda artışa neden olacağını, tıpkı yıl sonunda grip vakalarında artış yaşandığı gibi Kovid-19 vakalarında da artışlar görülebileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM