Corona Ne Zaman Bitecek? Kaç Kişi Ölecek? Trump ABD İçin Rakam Verdi "En Az..."

ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüs nedeniyle ABD 'de beklenen en az ölüm sayısını açıkladı. Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Doktoru Deborah Birx!in ABD 'de 100-200 bin ölü olacak açıklamasına Trump , "100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir." diyerek cevap verdi ve durumun vahametini ortaya koydu.

Corona Ne Zaman Bitecek? Kaç Kişi Ölecek? Trump ABD İçin Rakam Verdi "En Az..."

Trump 'tan flaş açıklama: Salgında 100 ile 200 bin arasında ABD 'li ölürse iyi iş çıkartmış oluruz.

ABD Başkanı Donald Trump , virüsle mücadele konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini söyleyerek, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

İKİ HAFTA ÇOK ÖNEMLİ

Donald Trump , yeni kararlar aldıklarını söyleyerek, önlerindeki iki haftanın çok önemli olduğunu , tüm vatandaşların üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini söyledi. Sosyal mesafeye dikkat edilmeli diyen Trump " Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık." ifadelerini kullandı. 

GALİBİYET İLAN EDEMEYİZ

Koronaya karşı verilen mücadeleden daha güçlü çıkacaklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Trump,  "Ancak zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz." dedi.

ÖLÜM SAYISI KAÇ OLACAK?

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Antony Fauci tarafından yapılan "ABD'deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceği" açıklamasının hatırlatılması üzerine Trump ,

"Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir."

Trump sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir anda haftalık 10-20 bin maske ihtiyacı nasıl 300 bine çıkabiliyor? New York'taki hastanelerde bir işler dönüyor. Gazeteciler olarak siz bu meseleye bir bakmalısınız. Bu maskeler nereye gidiyor? Arka kapıdan başka yerlere mi gidiyor? Bu hastanelerde stokçuluktan da kötü şeyler dönüyor olabilir."

"TÜM ÜLKELERDEN DAHA ÇOK TEST YAPIYORUZ"

Amerikanın en çok vaka görülen ülke olduğunun hatırlatılması üzerine Trump, "Şu anda dünyada diğer bütün ülkelerden daha çok test yapıyoruz. Bu nedenle de vaka sayılarımız yüksek çıkıyor." dedi.

GAZETECİLERİ AZARLADI

ABD Başkanı, düzenlediği basın toplantısında, sürekli yalan haber yazdığını söylediği PBS ve CNN muhabirlerini azarladı. 

Trump CNN muhabiri Jeremy Diamond'a "Senin açıklaman, sorun ve cevabın yalan. CNN yalan haberler yapıyor." diye bağırdı.

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Doktoru Deborah Birx "ABD'de ne yazık ki genç kişiler Avrupa'daki gençlerden daha çok virüsten etkileniyor. Bu nedenle her model çok doğru olmayabiliyor." ifadesini kullandı.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de virüsün bulaştığı kişi sayısı 124 bin 686'ya, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 2 bin 191'e ulaştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA