Corona Ne Zaman Bitecek? Çin Aşı İçin Tarih Verdi

Son dakika haberi: Çin'den corona salgını ile ilgili umut veren son dakika açıklaması geldi. Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkanı Wu Zunyou yaptığı açıklamada aşının testleri geçtiğine yer verildi.

Corona Ne Zaman Bitecek? Çin Aşı İçin Tarih Verdi

Korona aşısı için Çin tarih verdi.

Covid-19 salgınında ger geçen gün vaka ve ölüm sayıları artarken aşı çalışmaları dünya genelinde birçok ülkede devam ediyor. Aşı ile ilgili bir son dakika haberi Çin 'den geldi.

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin 'den son dakika haber geldi ve çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğine yer verildi.

VAKA SAYISI 8.5 MİLYONU GEÇTİ

Dünya genelinde corona salgınında vaka sayısı 8 buçuk milyonu geçti. Korona nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 450 bini geçti. 

ÇİN AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , daha önce yaptığı açıklamada corona aşısını geliştirmeye en yakın ülkenin :Çin olduğunu söylemişti. 

Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkanı Wu Zunyou tarafından yapılan son dakika açıklaması umutlandırdı.

2020 SONUNDA TANITIMI YAPILACAK

Zunyou yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının 2020 yılının son günlerinde dünyaya tanıtılacağına yer verildi.

TESTLERİ GEÇTİ

Çin yerel kanalına konuk olan ve corona aşısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Zunyou, salgına ilişkin ikinci dalganın başladığı Pekin’in kontrol altına alındığını  söyledi. Zunyou açıklamasında, bu yıl sonunda tanıtılacak aşının testleri geçtiğini de sözlerine ekledi.

ÇİN 'DE SON 24 SAATE GÖRÜLEN VAKA SAYISI

İkinci dalganın başadığının belirtildiği bölgede son 24 saat içinde 32 kişide corona görüldüğü ve toplam vaka sayısının 83 bin 325 'e yükseldiğine yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA