Corona Belirtileri Nelerdir? 3 Yeni Belirti Açıklandı

Korona virüs ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada corona virüs görülen hastalarda yeni rahatsızlıklar olduğuna , 3 yeni belirtinin virüs belirtileri olduğuna yer verildi.

Corona Belirtileri Nelerdir? 3 Yeni Belirti Açıklandı

Son dakika : Corona 'nın 3 yeni belirtisi açıklandı.

Vuhan 'dan dünyaya yayılan yeni tip corona virüs ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada , virüsün yüksek ateş, kuru öksürük  gibi belirtilerin yanı sıra 3 yeni belirti ile de kendini gösterdiği bildirildi. 

Çin 'de bulunan 3 hastanede 204 enfekte kişi üzerinde bir inceleme yapan Çinli Bilim İnsanları, yaptıkları bu incelemelerle ilgili makale yayımladı. "American Journal of Gastroenterology" adlı dergide yayımlanan makalede , yeni tip coronavirüsün 3 yeni etkisine yer verildi. 

Uzmanlar , yayımladıkları makalede  vakaların yüzde 48,5 'lik kesiminin solunum yolunda ortaya çıkan semptomlarla eş zamanlı yaşanan sindirim sistemi sorunlarından şikayetçi olduğunu bildirdi. İshal, iştahsızlık ve bulantı gibi sindirim sistemine direk etki eden belirtiler , crona virüsün belirtileri olabileceği bildirildi. 

Hastalar üzerinde yapılan incelemede , bunun kanıtlandığına yer verildi. 

Sadece ishal rahatsızlığından dolayı  bazı vakalarda ateş veya öksürük bulgusuna rastlanmadığına yer verildi ve buna dikkat çekildi. 

Yine sindirim sistemi şikayetleri bulunan vakalarda, ilk belirtilerin görülmesinden hastaneye kaldırılmaya kadar olan sürenin  bu şikayetleri olmayanlardan bir buçuk gün daha uzun olduğu  bildirildi. Bu süre 9 gün olarak  kaydedildi.

Çalışmada sadece solunum yolu sıkıntısı bulunan kişilerin daha hızlı iyileştiği gözlemine de yer verildi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR