Corona Aşısı İçin Sevindiren Gelişme

Corona virüs aşııs için son dakika açıklaması geldi. Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu ’nda, Moleküler Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Bölümü Başkanı Arturo Casadevall yaptığı açıklamada onay almaları durumunda , iyileşen insanların kanından alınan plazma ile 3-4 hafta içinde geçici bir aşı geliştirebileceklerini söyledi.

Corona Aşısı İçin Sevindiren Gelişme

Corona virüse karşı geçici çözüm için umutlandıran haber.

Johns Hopkins Üniversitesi 'nden sevindiren bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre üniversite, koronaya karşı geçici tedavi için çalışmaları hızlandırdı. 

AŞI YOK : EN AZ 1 YIL

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün bir açıklama yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Genel Müdürü Mike Ryan, yaptığı son dakika açıklamasında aşının en az bir yıla kadar bulunabileceğini ifade etti. Şimdi hastaneye yatırılan corona virüslü vatandaşlar, antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışılıyor. 

GEÇİCİ AŞI AÇIKLAMASI

Corona virüsü ile ilgili yaptığı çalışmalarla adından çokça bahsettiren Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu ’nda, Moleküler Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Bölümü Başkanı Arturo Casadevall bir açıklama yaptı ve geçici bir aşı üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

ÜRETİLDİ

Arturo Casadevall ve Albert Einstein Tıp Fakültesi ’nden Liise-anne Pirofski, geçtiğimiz hafta bir makale yayımladı. Yayımlanan makalede , coronadan kurtulan insanların kanından alınan sıvılarla bir aşı ürettiklerini söyledi. 

ONAY ALINIRSA 3-4 HAFTA İÇİNDE

Global Heath NOW ile yeni bir röportaj gerçekleştiren  Arturo Casadevall ve Albert Einstein Tıp Fakültesi ’nden Liise-anne Pirofski, aşı testlerinden onay almaları durumunda 3-4 hafta içinde aşı testlerine başlayacaklarını söyledi. Aşı testlerinin yapılması durumunda yaz aylarının başında tüm dünyada kullanılabileceğini söyleyen bilim insanı, aşıyla ilgili bazı önemli sorulara cevap verdi. .

NASIL ETKİLİ OLACAK?

Birçok viral hastalıktan kurtulduğunuzda kanınızda nötralize edici antikorlar bulunur. Bunlar, virüsü öldüren antikorlardır. İyileştikten sonra plazma, bağış yapan kişilerden alınabilir. Kan bağışıyla aynı şeydir ancak kandan kırmızı kan hücrelerini almak yerine sıvı alınır. Yani plazmayı alırlar. Plazmanın kendisi bir ilaçtır. Virüse maruz kalan insanlar için enfeksiyonun önlenmesinde veya hasta olanlar için tedavi olarak kullanılabilir.

ÇİN'DE KULLANILDI MI?

Evet. Hatta Çin, İtalya’ya 90 ton plazma gönderdi.

ÇİNLİLERİN KULLANDIĞI YÖNTEMDEN FARKI NEDİR?

Çinliler, iyileşen herkesin antikorları olduğunu varsaydılar ve bu nedenle plazmayı kullanmaya devam ettiler. Veriler henüz yayınlanmamamış olsa da iyi sonuçlar bildirdiler. Hastalar iyileştiğinde plazmayı aldılar ve ihtiyacı olanlarda kullandılar.

Biz, Bağış yapmadan önce insanlarda virüs öldürücü antikoru gerçekten ölçeceğimiz çok daha karmaşık bir şey ortaya koyuyoruz. Bununla birlikte yalnızca en yüksek kuvvete sahip plazmayı kullanacağız.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA