"Çocuklarımız Aç" Diyen Vatandaşa, "Geber" Diyen İl Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Sosyal medyada bir videodaki 'Açım' diyen vatandaşlara , 'Geber' diye yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısının görevden alındığı bildirildi.  

"Çocuklarımız Aç" Diyen Vatandaşa, "Geber" Diyen İl Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, birlik ve beraberliği yaralayacak bir dil ve üslubun devletin hiç bir kademesinde kabul edilemeyeceği, videoda 'Açız' diyen ailenin ziyaret edilerek ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.  Bakanlık açıklamasında, "Bakanlığımıza bağlı çalışan bir İl Müdür Yardımcısı’nın sosyal medyada gündeme gelen çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir. Birlik ve beraberlik ruhumuzu yaralayıcı bir dil ve üslup devletimizin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez. Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yerde kimse sahipsiz ve yalnız değildir. Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz. Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Ne Olmuştu?

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay isimli şahıs, "Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum" diyen bir kadının videosunu paylaşmış ve "Geber" demişti. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını silen Nail Noğay hakkında İstanbul Valiliği de soruşturma başlattı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, ""İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı (Nail Noğay), şahsi Twitter hesabından yapılan çirkin paylaşımı nedeniyle, Bakanlık makamınca görevden alınmış ve hakkında tahkikat başlatılmıştır. İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden görev yapmaya devam edeceğiz" denildi.