Cnn Son Dakika Olarak Duyurdu: Corona Aşısında Sürpriz Tarih Verildi

CNN son dakika olarak bir haberi duyurdu. Rusya 'dan yetkililer, aşı çalışmalarında sona gelindiğini ve ilk aşı için onayın önümüzdeki günlerde verileceğine yer verildi.

Cnn Son Dakika Olarak Duyurdu: Corona Aşısında Sürpriz Tarih Verildi

Dünya ve Türkiye 'de aşı kullanımı için tarih verildi. 

Son dakika haberi: CNN , corona aşısı için sürpriz bir gelişmeyi duyurdu. Amerikan CNN Televizyonunun son dakika olarak geçtiği haberine göre, Rus yetkililerin iki haftadan az bir süre içinde, başkent Moskova 'da bulunan Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen bir koronavirüs aşısına onay vermeyi planladıklarını açıkladı Cnn 'in son dakika olarak gçetiği haberine göre Rusya, bu durumda dünyada koronavirüs aşısına ilk onay veren ülke olacak.

TARİH VERİLDİ

Yapılan açıklamada Rus yetkililer, aşının onayının 10 Ağustos ya da daha erken bir tarihte çıkması için çalıştıklarını söyledi.

ÖNCE SAĞLIK PERSONELLERİNE

Açıklamada önce aşının sağlık personellerine yapılacağına yer verildi.

"Bu bir Sputnik anı" ifadeleri ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amerikalılar Sputnik'in sinyallerini duyunca şaşırmışlardı. Aşıda da aynısı. Rusya bunu başaran ilk ülke olacak. Ama bilim insanlarımız birinci olmak için değil insanları korumak için çalışıyor."

KORONAVİRÜS BİLİM KURULUNDAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaptığı son dakika açıklamasında coronavirüs salgınına karşı yürütülmekte olan aşı  Covid-19 salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Kara, Türkiye'deki aşı çalışmalarının laboratuvar tarafında olumlu ilerlemeler olduğunu, hayvan deneyi aşamalarına gelindiğini kaydetti.

Kara, aşının dünyada Kasım ayında uygulanacağını , Türkiye'de ise Mart Nisan ayında uygulanabv

Prof. Dr. Kara aşı ile ilgili, "Şu anda İngiltere'deki aşı çalışmaları belli bir noktaya geldi ve insan çalışmalarında bu büyük gruba başladı. ABD'deki çalışmada önümüzdeki hafta içerisinde büyük çaplı insan çalışmalarına başlanacak. Bunların sonuçlarının alınması büyük olasılıkla kasım ayı olacak gibi görünüyor. Çok sayıdaki insanla yapılan çalışmayla beraber aşının üretim çalışmaları da başlıyor. Olumlu yürüdüğü anda da kasım ayı gibi ilk doz uygulamaları dünya çapında başlayabilir. Ama bizim ülkemize gelmesi mart-nisan aylarını bulabilir. Türkiye girişimlerde de bulunuyor. Gönüllü olabileceklerle aşıların Türkiye'de de uygulanması kasım aylarında olabilir" dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA