Çinli Doktordan Türkiye'ye: Dana ve Kuzu Eti Yemeyin

Vuhan 'da koronavirüse karşı verilen mücadelede adından çokça bahsettiren Prof. Dr. Wang, Yuguang, Türkiye 'ye koronavirüs hakkında uyarılarda bulundu.

Çinli Doktordan Türkiye'ye: Dana ve Kuzu Eti Yemeyin

Çinli doktordan Türkiye'ye: Dana et ive koyun eti yemeyin.

Koronavirüsü 2 ayda kontrol altına alan Çin 'de son günlerde vaka sayısı oldukça az. Vuhan'daki koronavirüs salgınınde en ön safta yer alan Beijing Çin Tıbbı Hastanesi Solunum Bölümü Başkanı ve hastanenin Akciğer Hastalıkları Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Wang, Yuguang, bir röportaj verdi. 

Yuguang, Çin 'de korona salgınının nasıl kontrol altına alındığı sorusuna “Tüm ülkenin seferber olması”. Buna paralel olarak “erken tanı, erken teşhis, erken karantina ve erken tedavi” ilkesi ortaya kondu. "  şeklinde cevap verdi.

YURT DIŞINDAN GELENLER YENİ SALGIN YARATABİLİR

Yuguang yaptığı açıklamada, Çin 'in birçok bölgesinde hayatın normale döndüğünü , ancak yurt dışından gelenlerden koronanın bulaşabileceğini , yeni salgınların başlayabileceğini söyledi.

"DANA VE KUZU ETİ YEMEYİN"

Röportajda Yuguang 'ın Türkiye vatandaşlarına önerileri sunuldu. Yuguang ise "En önemlisi, etkili önlem. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenme, iyi dinlenme, iyi uyku ve paniğe kapılmamak önemli. Çin tıbbına göre Kovid-19 virüsünün özelliği “nemli patojen”, bu nedenle beslenme konusunda dana eti, koyun eti ve zor sindirilen yağlı yemekleri daha az yemelisiniz. Bu yemekler nemli patojene yol açıyor." şeklinde cevap verdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak : Milliyet