Çin'e Gidecekler Bir Daha Düşünün: Anal Sürüntü Zorunlu Oldu

Çin yeni bir karara imza attı ve Pekin ile Şangay havalimanlarında test merkezlerinin kurulacağı, gelecek yolculara anal sürüntü yöntemi ile test yapılacağına yer verildi.

Çin'e Gidecekler Bir Daha Düşünün: Anal Sürüntü Zorunlu Oldu

Çin'e gidecekler bir daha düşünün: Anal sürüntü zorunlu oldu.

Koronavirüs testi sürüntü yöntemi ile yapılıyordu. Burun ve boğazdan alınan alınan örnek ile kişinin koronaya yakalanıp yakalanmaıdğı tespit ediliyor. Çin ise son dönemlerde sürüntüyü anal yöntemle uyguluyor. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre , koronavirüsün çıktığı Çin'de vaka sayılarının kontrolden çıkmaması için yeni önlemler alındığı bildirildi. Yurt dışından gelenlerin koronalı olup olmadığının test edilmesinin zorunlu kılındığı, örneklerin anal sürüntü yöntemi ile alınacağına yer verildi.

The Sun adlı haber sayfasında yer alan bilgide söz konusu test şeklinin büyük tepki çektiği aktarılırken, geçtiğimiz günlerde Çinli bilim insanları, anal sürüntü ile yapılan testin diğer yöntemlerle alınan testten daha kesin sonuçlar verdiğini söyledi ve ülke genelined bu yöntemle test yapmaya başladı. 

ÇİNLİLER YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR

Edinilen bilgilere göre anal sürüntü yöntemi ile korona testi olanların yürümekte zorlandığı bildirildi. Buna ilişkin görüntüler sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı. 

ÇİN'E GİDECEKLER: ANAL SÜRÜNTÜ İLE TEST OLACAK

Pekin ve Şanghay havayollarında test merkezleri kurulacağı ve artık Çin'e gelen kişilerden anal sürüntü yöntemi ile test alınacağına yer verildi.