Çin'den Flaş Açıklama! Dünyaya En Büyük Tehdit...

Çin Savunma Bakanlığı, ABD'nin pekin hükümetinin askeri hedeflerinin uluslararası düzeni tehdit ettiği hakkındaki raporuna sert yanıt verdi.

Çin'den Flaş Açıklama! Dünyaya En Büyük Tehdit...

Uzun yıllara dayanan kanıtların dünya barışına en büyük tehditin ABD olduğunu söyleyen Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Qu Qian, pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı'nın kongreye yönelik hazırladığı Pekin yönetiminin askeri amaçlarına ilişkin raporunu değerlendirdi. Raporun Çin halkı ve devletinin amaçlarını çarptırdığını söyleyen Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Uzun yıllara dayanan kanıtlar, bölgesel huzursuzluğun tetikleyen, uluslararası düzenin ihlal ve dünya barışının yok edenin ABD olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

ABD'NİN POLİTİKALARI YÜZBİNLERCE İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü daha sonra, Çin'e yönelik saldırgan tutumdan vazgeçilmesi için çağrıda bulunarak, "ABD'yi, Çin'in ulusal savunma ve askeri yapısını objektif ve rasyonel bir şekilde görmeye, yanlış beyanlarda bulunmamaya, bu yönde rapor hazırlamaya son vermeye ve ikili askeri ilişkilerin sağlıklı gelişimini korumak için somut adımlar atmaya davet ediyoruz." dedi. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Amerika'nın Suriye , Libya ve diğer ülkelerdeki 20 yıllık faaliyetlerinin 800 bin insanın ölümüne, milyonlarca insanın da göç etmek zorunda kalmasına neden olduğunu söyledi.