Çin'den Bir İyi Bir Kötü Haber! Koronavirüs Konusunda Bir İlk Yaşandı!

Çin anakarasında yeni tip koronavirüs salgınının başladığı Aralık 2019'dan bu yana günlük bazda hiç bir yerel vaka kaydedilmezken, dış kaynaklı yeni vakaların tespit edilmesi virüsün ne denli yayılımının yüksek bir virüs olduğunu ortaya koydu.

Çin'den Bir İyi Bir Kötü Haber! Koronavirüs Konusunda Bir İlk Yaşandı!

Çin'in wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyada binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Koronavirüs konusunda radikal adımlar atarak virüsün önlenmesini engellemeye çalışan Çin hükümeti yerel bakıımdan virüsün önlenmesinin önüne geçse de bu sefer de dışarıdan gelen virüsle karşı karşıya kaldı. Çin Halk Cumhuriyeti tarafından dün açıklanan verilere göre ülkede dış kaynaklı 34 yeni vakanın tespit edildiği kaydedildi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs konusunda tablo günden güne kötüleşiyor. Toplam vaka sayısı 218 bin olurken, 8 bin 920 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam 172 ülke koronavirüs vakası tespit ederken, İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2970'i, İran'daki ölü sayısı ise 1135'i geçmiş durumda. Türkiye'de de yeni tip koronavirüsten hayatını kaybeden kişi sayısı 2'ye yükselirken, vaka sayısı 190'ı geçmiş durumda. DSÖ , dün yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada ülkelerin koronavirüs konusunda test sayısını acilen arttırması, dış kaynaklı vakaların yanı sıra yerel vakaların da büyük sorunlara yol açabileceğini bildirdi.