CHP'li Ağbaba: 17 Mayıs'a Kadar Alkol Satışı Yasaklanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tam kapanma günlerinde alkollü içki satışının yasaklanmasına tepki gösterdi.

CHP'li Ağbaba: 17 Mayıs'a Kadar Alkol Satışı Yasaklanıyor

Ağbaba, alkol satmayan zincir marketlerin satışlarına devam edeceğini, 150 bin tekel bayisinin ise bu süreçte kapalı kalacağını belirterek, kararın ideolojik olduğunu öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "17 Mayıs'a kadar ülke genelinde alkol satışı yasaklanıyor. Alkol satmayan zincir marketlere uğramayan virüs 150 bin tekel bayisine uğruyor. Bu yasağın pandemiyle alakası yok, tamamen ideolojiktir. AKP'nin pandemiyle değil insanların yaşam tarzına müdahalesinin son halkasıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı Sonuna Kadar Sürecek Tedbirleri Açıkladı ( Tam Kapanma )

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlerimiz şu şekilde: 

29 Nisan Perşembe Akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat, gıda , sağlık gibi alanlarda istisna tutulan alanlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet verecekler. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabii olacak, Şehirlerarası araçlar yüzde 50 kapasite ile hizmet verebilecekler. Önceki uygulamalardan farklı olarak, Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecek. Kamu personeli uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya yönlendirecekler. Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Tüm sınavlar erteleneecektir.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun yürütebilmesi için gereken düzenlemeler yapılacaktır. İhtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebilecekler. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Çok önemli olan bu sürecin hedeflediğimiz sonuçları verilebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlıklarımızın karşılığını bayram sonrası hep birlikte sağlıklı huzurlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.