Çankırı Valisi Ayaz: Vakalar Artıyor, 2 Kat Daha Tedbirli Olun

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İl genelinde koronavirüs vakalarının artış gösterdiğini, vatandaşların geçtiğimiz haftaya göre 2 kat daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Çankırı Valisi Ayaz: Vakalar Artıyor, 2 Kat Daha Tedbirli Olun

Vali Ayaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da belirttiği gibi son bir haftada vaka artışının yaşandığı 5 ilden birisinin Çankırı olduğunu, bu süreçte vatandaşlardan talep ettiklerinin 15 gün boyunca her türlü gereksiz hareketten kaçınmaları olduğunu belirtirken, "İstemediğimiz bir noktaya ulaştık. Vaka sayılarımız vefat sayılarımız artmakta. Hastanemiz her gün daha fazla kona virüs hastasını kabul etmekte onun için daha fazla hasta ve daha fazla vefatla karşı karşıya kalmamamız için lütfen koyulan kuralların tamamına uymalarını vatandaşlarımızdan istiyoruz. Ama tekrar vurgulamak istiyorum önümüzdeki 15 gün için öncelikli isteğimiz daha az hareket daha az sosyalleşme mümkün olan en az insanla iletişim kurmaları ve 2 kişi bile karşılıklı olarak konuşsalar maskesiz ve mesafe aralarına koymadan hiçbir şekilde iletişim kurmamalı" dedi.

Tedbirlerin önemine vurgu yapan Ayaz, "İlave tedbirlerimiz olacak. Bundan sonra kamu kuruluşlarına HES kodu olmayan vatandaşlarımız giriş yapamayacaklar. HES kodu uygulamasında bir katılaşmaya gidiyoruz. Denetimlerimiz zaten sürekli olarak devam ediyor. Bizler sahadaydık ancak buna devam edeceğiz. Malum düğünlerle ilgili olarak 81 ilde bir yasak geldi. Önümüzdeki süreçle ilgili olarak da arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Değerlendirmelerimiz muhakkak olacak" ifadelerini kullandı.