Çankırı'da Bir Köy Koronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Çankırı'da Bir Köy Koronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Kurşunlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Dumanlı köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla 14 gün süreyle karantina uygulanacağı kaydedildi. Kurşunlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler görüldü: 

   Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için yapılan mücadele kapsamında, Kurşunlu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 13.07.2020 tarihinde İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Fatih KOCA başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.
        
        İlçemize bağlı Dumanlı köyünde Covid-19 vakaları tespit  edilmesi nedeniyle salgının kontrol altına alınması açısından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 13 Temmuz 2020 tarihi saat 18:00'den itibaren  ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek köye giriş ve çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir.
        Kamuoyuna saygıyla  duyurulur.