Bu illerimizde koronavirüs sebebiyle yoğun bakım hastası kalmadı

Koronavirüs ile mücadele süreci devam ederken, Batman, Siirt ve Bingöl'den gelen haberler sevindirdi. Bu 3 ilimizde bulunan yoğun bakımlarda koronavirüs hastaları kalmadı, hastanelere yatışlar ise yok denecek kadar azaldı.

Bu illerimizde koronavirüs sebebiyle yoğun bakım hastası kalmadı

Koronavirüs pandemisiyle mücadele süreci sürerken Türkiye'de günlük vaka sayıları 5 bin civarlarına geriledi. Vaka haritasına bakıldığında ise illerdeki vaka yoğunlukları epey azaldı. 

3 ilimizde bulunan yoğun bakımlarda koronavirüs hastaları kalmadı

Bir çok ilimizde hastalık sebebiyle hastanelere yatışlar azalırken, Batman, Siirt ve Bingöl'den gelen haberler sevindirdi. 3 kentte bulunan hastanelerde ki yoğun bakımlarda koronavirüs hastası kalmadı. Hastanelere yatışlar ise neredeyse yok denecek kadar azaldı.

Günlük vaka sayıları 10'un altında

Konuyla ilgili olarak ilk açıklama Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu'dan geldi Pamukçu, 2 seneden fazla zamandır hastalık ile mücadele edildiğini bu süreçte tüm sağlık personelinin kahramanca mücadele verdiğini  anımsattı. Kentte ki vatandaşlarında çabaları sonucu Batman'da yoğun bakımlarda koronavirüs hastaları kalmadığını aktaran Pamukçu, günlük vaka sayılarını kentte 10'un altına indiğini de sözlerine ekledi.

Aşılama vaka sayılarını düşürdü

Bingöl'de hastalığın seyri ile ilgili olarak konuşan Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu ise, şehirde geçtiğimiz kış aylarında günlük vakaların çok yüksek olduğunu ancak aşılama süreciyle birlikte vakaların düşüşe geçtiğini açıkladı. Kentte ki hastane yoğun bakımlarında koronavirüs sebebiyle yatışların tamamen bittiğini duyuran Gündoğdu, özlenen günlerin yaklaşıtığının altını çizdi.