Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat: 4 Şehirde Korona Karantinası: 1 Şehirde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilebilir

Son dakika haberi: 5 şehirden art arda açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada vakaların artması nedeniyle bazı yerleşim yerlerinin karantinaya alındığı bildirilirken , bir şehrimizde sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği bildirildi.

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat: 4 Şehirde Korona Karantinası: 1 Şehirde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilebilir

Son dakika : 4 şehirde birçok yer karantinaya alındı 1 şehirde daha sokağa çıkma yasağı olabilir.

10 Mart 2020 tarihinde ilk vakadan sonra Türkiye 'de koronavirüs için tedbirler alındı. Sokağa çıkma yasakları, kısıtlamalar, işyerlerinin kapatılması ve daha birçok önlem sonrası vakalar azaltılmaya başlandı. 

BUGÜN 4 ŞEHİRDE KARANTİNA

Bugün yapılan son dakika açıklamalarda 4 şehirde bazı yerleşim yerlerinin karantinaya alındığına yer verildi. İşte o şehirler:

Gaziantep 'in Nizip İlçesi  Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kurucahüyük Mahallesinde 3 kişinin yaşadığı bir evin karantinaya alındığına yer verildi. Açıklamada, "Gaziantep'te ikamet eden, ilçemiz Kurucahüyük Mahallesi nüfusuna kayıtlı bir vatandaşımız, 04.05.2020 tarihinde günübirlik olarak Kurucahüyük Mahallesi'nde bulunan ailesinin yanına gelmiş olması nedeniyle hanede bulunan 3 kişiye filyasyon ekiplerimiz tarafından sağlık taraması yapılmıştır. Mahallede başka kimseyle temasının olmadığı 3 kişinin yaşadığı 1 hane 08.05.2020 tarihi itibariyle karantinaya alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

Osmaniye Düziçi'nde bir apartmanda, dört kişide korona çıktı. Bunun ardından apartman karantinaya alındı  Düziçi'nin Yeşilova Mahallesi'ndeki apartman karantinaya alınarak, filyasyon çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde şu ana kadar 25-30 kişiye ulaşıldı. Bu kişiler, gözlem altında tutularak evlerinde karantina uygulamasına alındı.

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir mahalle karantinaya alındı. Siverek ilçesi kırsalındaki Uzunziyaret Mahallesi'nde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle mahallede 14 gün karantina tedbiri uygulanacak.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı.Hüyüklü Mahallesi'nin karantinaya alındığının bildirildiği açıklamada, pozitif vakaların görüldüğü ve temasların olduğu bildirildi. 

BİR ŞEHRE DAHA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR

Batman Valisi Hulusi Şahin bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Türkiye'nin genelinde pik noktasına salgının ulaşması ve göreceli olarak salgının kontrol altına alınıyor olması sanki Batman'da da bir rehavet ortaya çıkarmış oluyor. Halbuki biz salgına Türkiye'nin geri kalanından geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamız henüz oluşmadı. Görülen o ki vaka sayılarımız da gün geçtikçe artıyor. Çok ciddi tedbirler almadığımız takdirde, bayram bize zehir olacak" dedi.

"Vatandaşlarımızın salgın geçti, artık normal hayatımıza dönebiliriz, psikolojisi bizi çok radikal kararlar almaya mecbur ediyor" diyen Vali Şahin, "Çünkü şehrimizin ana arterleri olan Turgut Özal Bulvarı, Gülistan Caddesi özellikle iftardan sonra insanların yoğun bir şekilde yürüyüş yaptıkları, sosyal mesafeye ve diğer kurallara uymadıkları görülüyor. Bunun dışında Alo Tevşo pazarı, tabla başı ve elma sokağında da çok ciddi yoğunluk var. Vatandaşlardaki rahatlık bizi daha zor günlere sevk ediyor. Bu yüzden yeni kararlar almak zorunda kaldık. Bu hususta Cudi Mahallemizin bir özelliği var. Orada ciddi bir yoğunlaşma tespit ettik. Orayla ilgili tedbir almak zorundayız. Cumartesi gününden itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarını saat 20.00 ile 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi Mahallesinin ana caddesi olan Cizre Bulvarında Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00 ile 03.00 saatleri arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Bu kararımızı uzatabiliriz. Bir başka kararımız yarından itibaren, araç trafiğe çıkışını tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz" diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA