Bu İl ve İlçelerde Ev Ziyaretleri Yasaklandı: Misafire de Ev Sahibine de Para Cezası

Son dakika haberi: Bazı il ve ilçelerde ev ziyaretlerine kısıtlama geldi. Kısıtlamaya uymayıp misafirliğe gidenlere ve ev sahiplerine para cezası kesildi.

Bu İl ve İlçelerde Ev Ziyaretleri Yasaklandı: Misafire de Ev Sahibine de Para Cezası

Misafirliğe gidenlere ve ev sahiplerine para cezası.

Bazı il ve ilçelerde vaka artışlarının olması nedeniyle ev ziyaretleri yasaklandı. Kısıtlamanın gelmesinin ardından ekipler evlere de denetlemeye gitmeye başladı. Misafirliğe giden kalabalık ailelere giden polisler , ev sahibi ve misafirlere para cezası kesmeye başladı.

Ev ziyaretleri son günlerde kısıtlanan iller şu şekilde:

İPSALA

Corona virüs vaka haritasında 'çok yüksek risk' grubunda yer alan Edirne’nin İpsala ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurulu kararınca ev ziyaretleri yasaklandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Vakaların bulaş kaynağı yüzde 90 gibi yüksek bir oranda ev ziyaretlerinden kaynaklanıyor. Unutmayalım ki, evimizin dışında maske takıyor olsak da ev ziyaretleri maskesiz olarak gerçekleşiyor. Hızlı yayılan virüsün bulaşmasını daha da kolaylaştırıyor. Hıfzıssıhha Kurul kararıyla da yasaklanan ev ziyaretleri noktasında, komşularımızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın ziyaret taleplerini kabul etmeyelim. Hepimiz, aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Kendimizin, ailemizin, sevdiklerimizin ve toplum sağlığı için daha duyarlı olalım. Tüm kurallara uyarak en kısa sürede normalleşelim. Çaba ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız.” denildi. 

TAVŞANLI

Covid-19 tedbirleri kapsamında Kütahya Tavşanlı’da ev ziyaretleri yasaklandı. Aile büyükleri ziyareti, taziye ve hasta ziyaretleri, toplu oturma ve ikram etkinliklerinin salgının yayılmasında ciddi riskler oluşturacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu bağlamda ilçemiz yerleşim sınırları içerisindeki vatandaşların kalıcı ikametleri dışında çok kısa süreliğine bile olsa doğal afetler dışında başka haneleri ziyaret etmelerinin ve kapalı veya açık ortamlarda (Site alanında, evlerde, apartman girişi veya bahçelerde, kapı önlerinde v.b.) bir araya gelmeleri mazeretlerine bakılmaksızın yasaklanmıştır.”

ORDU

Ordu'da yeni tedbirler... Ev ziyaretleri yasaklandı. Kentte görülen vakaların büyük oranda ev ve iş yeri temaslısı olduğunun tespit edilmesinin ardından kurul, ikinci bir karara kadar misafirlik veya taziye amaçlı ev ziyaretlerini yasakladı. Düğün, nişan, kına ve mevlit gibi faaliyetlere izin verilmemesini kararlaştırdı. Ordu'da apartman ve sitelerdeki ortak kullanım yerleri toplu bir şekilde kullanılmayacak. Ayrıca cenaze namazlarına katılım 30 kişi ile sınırlandırılacak. Çiftçi kayıt belgesi olsa dahi, hayvancılık faaliyetleri haricinde köy ve yaylalara çıkılmasına da izin verilmemesine karar verildi.

KEŞAN

Edirne Keşan'da da vaka sayılaırnın artması nedeniyle ev ziyaretlerine kısıtlama geldi. 

PARA CEZASI

Polis ekipleri, ihbar üzerine Yeni Mahalle Felek Caddesi'ndeki bir evde 5 kişinin toplanarak, alkol kullandıklarını belirledi. Ev sahibi ve 4 misafirine toplam 17 bin lira para cezası verildi. Misafirliğe gelenler evlerine gönderildi. Bu arada, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kuş Sokak'taki bir ganyan bayisinde denetim yapan ekipler, burada alkol kullandıkları belirlenen İ.Ç. ve G.Ç'ye salgın tedbirlerini ihlal etmekten 6 bin 800 lira para cezası uyguladı.

Ev ziyareti kısıtlanan yerlerde evlere gidenlere para cezaları kesilmeye devam edilecek.