Bu Durumda Hemen Maskenizi Çıkarıp Atın

Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sibel Yavaş, vaka artışlarının yaşandığını, maske sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Durumda Hemen Maskenizi Çıkarıp Atın

Bu dururmda maskenizi acilen değiştirin.

Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sibel Yavaş önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Dr. Yavaş yaptığı açıklamada, vaka artışları sonrası önemli maske uyarısında bulundu.

Salgının henüz sona ermediğini, son günlerde vaka artışlarının çok olduğunu söyleyen Dr. Sibel Yavaş, “Herkesin önce kendi sağlığını, sonra çevresindekilerin sağlığını korumak için düzenli ve uygun bir maske kullanması, gerektiğinde maskenin değiştirilmesi, el hijyenine dikkat etmesi ve uygun sosyal mesafeyi koruması lazım. Gereksiz bir şekilde kalabalık oluşturmamak adına cadde ve sokaklarda kısa sürede işlerini halledip evlere dönülmesini öneririm”  ifadelerini kullandı.

Açık alanlarda bulaşma riskinin daha az olduğunu söyleyen Dr. Yavaş, açık alanlarda da sosyal mesafe kurallarına uyulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Yavaş, buralarda yapılan yanlışlardan birinin, park ve bahçelerde insanların yan yana oturması olduğunu söyledi. Sosyal mesafeye dikkat edilmediğini , uygun mesafenin mutlaka korunması gerektiğini söyleyen Yavaş, “Aşılansak da aşılanmasak da bu tedbirleri hiçbir şekilde gevşetmemiz lazım ki, bu yüksekliği kırabilelim. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu tamamen kaplayacak şekilde kullanılmalı, ıslandığı ya da nemlendiği zaman değiştirmeliyiz. Bu 3-4 saatlik bir durum. Cerrahi maskenin ömrü o kadardır. Bu süreç sonunda yenilememiz gerekiyor. Yüksek sesle konuşuyorsak, nemlenip ıslanıyorsa hemen değiştirmemiz lazım.” dedi.

BU DURUMDA HEMEN ATIN

Dr. Sibel Yavaş açıklamasında ,yüksek sesle konuşma sırasında ıslanan maskelerin hemen çıkarılması ve yenisinin takılması gerektiğini söyledi.